Cranberry-chocoladekoekjes

Cranberry-chocoladekoekjes

Dit recept voor heerlijke cranberry-chocoladekoekjes is ruim voldoende voor 25 tot 30 koekjes. Beslist de moeite waard dus om even voor in de keuken te staan en bovendien erg leuk en makkelijk om te maken!

Ingrediënten voor 25-30 koekjes
75 gram zachte boter
50 gram lichtbruine basterdsuiker
50 gram fijn kristalsuiker
1 ei
Eventueel een paar druppels vanille-extract
160 gram bloem
1/2 tl bakpoeder
110 gram pure chocolade, grof gehakt
50 gram gedroogde cranberry’s

DSC_4899_800x536

Verder nodig
Grote kom, elektrische handmixer, zeef, spatel, twee bakblikken (of een als je de koekjes om de beurt bakt)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter en de suiker tot een romig en luchtig mengsel.

DSC_4903_760x600

Voeg het ei toe, meng goed door en zeef dan de bloem, bakpoeder en zout boven de kom.

DSC_4904_800x536

DSC_4908_770x600

Spatel dit luchtig door het beslag. Roer niet langer dan nodig. Roer tot slot de cranberry’s en chocolade door het beslag.

DSC_4913_800x536

Bekleed twee bakblikken met bakpapier en schep met een theelepel kleine hoopjes beslag op het bakblik.

DSC_4920_800x536

Zorg dat je voldoende ruimte vrij laat tussen het beslag omdat de koekjes flink gaan rijzen. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze, nadat ze afgekoeld zijn, in een luchtdichte bak.

Als ze dan al niet op zijn tenminste…

DSC_4925_800x536

Cranberry-chocoladekoekjes

Enjoy!

Speak Your Mind

*