Crostini met avocado-tomatensalsa

Crostini met avocado-tomatensalsa

Deze heerlijke crostini met avocado-tomatensalsa kun je serveren als feestelijk aperitief hapje voor een diner of als lekker borrelhapje in het weekend of met de feestdagen.

Ingrediënten
Halve ciabatta
1 knoflookteentje
1 eetrijpe avocado
3-4 tomaten
1/2 sjalotje
olijfolie
zout en peper
sap van een halve citroen

DSC_5588_800x536

Verder nodig
Bakblik bekleed met bakpapier

Bereiding
Verwarm de ovengrill.

Breng een pannetje met water aan de kook. Kruis de tomaten aan de bovenkant een klein stukje in en dompel ze kort (10-20 seconden) onder in het kokende water. Schep ze eruit en trek het vel van de tomaten. Knijp boven de spoelbak met je handen het sap en zaad uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in en schep het vervolgens uit de schil.

DSC_5590_800x536

Snijd het sjalotje in dunne halve ringen. Meng de avocado voorzichtig met de tomaat en het sjalotje en breng de salsa verder op smaak met citroensap, olijfolie en zout en peper.

DSC_5594_800x536DSC_5596_800x536

Snijd de ciabatta in niet te dikke plakken en leg ze op het bakblik. Besprenkel royaal met olijfolie en rooster het brood in de oven.

DSC_5604_800x536DSC_5607_800x536

Draai het brood een keertje om zodat beide kanten goudbruin worden. Pel en halveer het teentje knoflook en wrijf het brood ermee in. Bestrooi het brood met wat gemalen zeezout en beleg met de avocado-tomatensalsa.

DSC_5620_800x536

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*