Cupcakes met frambozen en witte chocolade

Cupcakes met frambozen en witte chocolade

Deze cupcakes met frambozen en witte chocolade zijn de lekkerste cupcakes die ik tot nu toe gemaakt heb en tevens de makkelijkste! In minder dan 10 minuten schuif je ze de oven in.

In dit recept smelt je de roomboter om deze vervolgens met de alle overige ingrediënten tot een beslag te roeren. Je hoeft niet eerst de boter met de suiker en eieren in een aparte kom luchtig te kloppen en je hebt dus geen elektrische handmixer nodig. Fijn! Dit scheelt weer in de afwas! De cupcakes worden heerlijk luchtig en de vulling van frambozen en witte chocolade is simpelweg verrukkelijk!

Het recept kwam ik tegen op de site van de Blue Band alleen heb ik de vloeibare Blue Band dus vervangen door gesmolten roomboter.

Ingrediënten voor 12-15 cupcakes
100 witte chocolade
125 gram frambozen (vers of diepvries)
300 gram zelfrijzend bakmeel, of 300 gram bloem en  iets meer dan een half zakje bakpoeder
175 gram witte basterdsuiker
175 gram roomboter
3 eieren, op kamertemperatuur
5 el melk
75 gram frambozenjam
poedersuiker

DSC_3750_800x536

Verder nodig
Muffinbakblik, papieren vormpjes, garde, spatel, zeef en eventueel een ijsschep

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de chocolade in stukjes (niet te klein). Maak de frambozen schoon. Zet de papieren vormpjes in het muffinbakblik. Snijd de roomboter in blokjes en doe ze in een grote beker bedekt met een stukje magnetronfolie. Smelt de boter in de magnetron in ongeveer 1 minuut en laat iets afkoelen. Zeef het bakmeel met het bakpoeder boven een kom. Voeg de suiker, gesmolten roomboter, de eieren en de melk toe en roer alles met een garde goed door elkaar totdat je een glad beslag hebt.

DSC_3754_800x536DSC_3755_800x536

Niet langer roeren dan nodig! Voeg vervolgens de jam toe en roer met een spatel door het beslag. Hou wat chocoladestukjes en frambozen apart voor de garnering en spatel de rest door het beslag.

DSC_3757_800x536

Vul de muffinholletjes met het beslag (met een ijsschep gaat dit supermakkelijk!), en verdeel de achtergehouden chocolade en de frambozen erover. Helaas was ik dit vergeten en heb ik alle frambozen en chocolade door het beslag geroerd… 🙁

DSC_3758_800x536DSC_3759_800x536DSC_3762_800x536

Bak de cupcakes in ongeveer 15-20 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.

Cupcakes met frambozen en witte chocoladeDSC_3765_800x536Cupcakes met frambozen en witte chocolade

Eet smakelijk!

Comments

  1. Vanmorgen de cupcakes gemaakt. De smaak is goed maar ze vallen uitelkaar en ze zijn niet zo goed gerezen. Wat doe ik fout?
    Ik heb niet te lang geklopt, misschien te veel melk gebruikt? (5 eetlepels)

    • Hoi Mimi,

      Ik zie nu dat er een fout in het recept staat! Er staat namelijk 300 gram zelfrijzend bakmeel en iets meer dan een half zakje bakpoeder. Dit klopt niet!! Het had moeten zijn 300 gram zelfrijzend bakmeel of 300 gram bloem en iets meer dan een half zakje bakpoeder… Ik heb het inmiddels aangepast. Schaam, schaam, schaam!!! Het niet goed rijzen kan hier ook misschien mee te maken hebben, maar kan ook komen door het tussentijds openen van de oven. Er komt dan namelijk koude lucht bij de cupcakes waardoor ze kunnen inzakken. Ik hoop niet dat je nu ontmoedigd bent om ze nog een keer te maken? Ik ben er namelijk van overtuigd dat ze de volgende keer wel een succes zullen zijn!

      Groetjes Annemiek

Speak Your Mind

*