De lekkerste gourmetrecepten!

De lekkerste gourmetrecepten!

Een heerlijk avondje ouderwets gekneuter, daar staat gourmetten voor! Gezellig met z’n allen aan tafel en iedereen bakt zijn of haar eigen hapje. Het vergt even wat voorbereiding maar wanneer alles eenmaal op tafel staat is een gezellig avondje gegarandeerd!

Onderstaand een overzicht van de lekkerste gourmet recepten die bij ons steevast op tafel komen.

  • mini rundervinken*
  • mini hamburgers*
  • kipfilet, biefstuk en varkenshaas, in stukken gesneden
  • lamsrack, van de slager reeds gemarineerd
  • gemarineerde groentespiesjes*
  • aardappelrosti*
  • losgeklopt ei met wat verse kruiden, peper en zout
  • knoflooksaus, coctailsaus, pindasaus
  • stokbrood
  • zelfgemaakte kruidenboter
  • bak salade
  • plakken raclettekaas

*Zie onderstaand recept.

Mini rundervinken / mini hamburgers

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
  • 1 el italiaanse kruiden (ik gebruikte kruiden waar ook zout in zit)
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • pakje langwerpige plakken bacon

Verder nodig
stukje vershoudfolie

Bereiding
Meng bovenstaande ingrediënten, behalve de bacon, door het gehakt en verdeel het gehakt in twee stukken.

DSC_4705_800x536

Het ene stuk gehakt is voor de rundervinken en het andere stuk is voor de hamburgers. Rol voor de rundervinken het gehakt tot een langwerpige gehaktstaaf. Leg de plakken bacon iets overlappend op een snijplank en leg de gehaktstaaf hierop.

DSC_4714_800x536

Rol de rundervink zo strak mogelijk op en wikkel de rol in vershoudfolie.

DSC_4718_800x536

Bewaar tot gebruik in de koelkast. Verwijder voor het gourmetten het folie en snijd de rol met een scherp mes in plakken. Druk iedere rol met je vinger iets platter.

DSC_4729_800x536

Draai van het overige stuk gehakt kleine platte mini hamburgers.

DSC_4730_800x536

Gemarineerde groentespiesjes

Ingrediënten

  • bakje champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • vers gehakte peterselie
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

Verder nodig
satéprikkers

Bereiding
Laat de satéprikkers minimaal een half uur weken in koud water. Snijd de groenten in stukken van dezelfde grootte en doe ze in een kom. Giet hier wat olijfolie overheen, uitgeperste teentjes knoflook, gehakte peterselie en wat zout en peper.

DSC_4684_800x536

Meng alles goed door elkaar en laat minimaal 30 minuten marineren. Rijg de groenten dan aan de satéprikkers.

DSC_4756_800x536

Aardappelrösti

Ingrediënten

  • 2-3 grote aardappels
  • 1 ei
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 el bloem
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • zout en peper

Verder nodig
fijne rasp

Bereiding
Schil de aardappels en rasp ze heel fijn. Laat even staan en knijp dan het overtollige vocht eruit. Voeg dan het gesnipperde uitje, ei, bloem, peterselie en peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.

DSC_4741_800x536DSC_4751_800x536

Schep de rosti in een kommetje en zet op tafel.

Als alle voorbereidingen eindelijk klaar zijn, kan het gezellig avondje gekneuter beginnen…

DSC_4754_800x536DSC_4755_800x536DSC_4762_800x536DSC_4763_800x536De lekkerste gourmetrecepten!DSC_4767_800x536

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer heerlijke recepten voor bij het gourmetten? Klik dan hier. 

Comments

  1. Charlotte says:

    Heb je ook een tip om de gourmetgeur uit je huis te krijgen. Dat vind ik wel een groot nadeel van gourmetten.

  2. Gritte van Soest says:

    Beste Annemiek,

    Voor 1e kerstdag hebben we de Gourmet recepten uitgeprobeerd en het was een groot succes. Bedankt.

Speak Your Mind

*