Doperwten met gestoofde sla, spek en room

Doperwten met gestoofde sla, spek en room

Ik heb een zwak voor klassiekers! Deze doperwten met gestoofde sla, spek en room wordt door de Fransen ook wel Petits Pois a la Française genoemd. Het is een klassiek bijgerecht en tevens mijn absolute favoriet om te serveren bij mijn gebraden kip uit de oven. Ontzettend makkelijk om te maken en lekker! 

Bijgerecht – 4 personen – 15 minuten

Ingrediënten
500 g doperwten, vers of uit de diepvries
30 g boter
4 sjalotten, fijngesnipperd
5 plakken ontbijtspek, in repen gesneden
2 kropjes little gem of romeinse sla
200 ml slagroom of kookroom
1 el marjolein, vers of gedroogd
Sap van een halve citroen
Zout en peper

DSC_7425_800x536

Bereiding
Trek de bladeren van de sla los en was grondig. Dep ze voorzichtig droog op een theedoek en snijd in stukken.

DSC_7432_800x536

Verhit een grote koekenpan met de boter en voeg de sjalotten toe. Fruit ze op laag vuur totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg het ontbijtspek toe en bak verder totdat het spek zijn vet loslaat en begint te kleuren.

DSC_7441_800x536

Zet het vuur hoger en voeg de doperwten en room toe. Kook op hoog vuur verder totdat de room iets is ingedikt en de erwten bijna beetgaar zijn. Voeg de sla toe en smoor mee totdat deze geslonken is.

DSC_7445_800x536

Zet het vuur uit en breng op smaak met de kruiden, citroensap, peper en zout.

DSC_7459_800x504

Serveer direct.

DSC_7483_771x600

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*