Duitse aardappelsalade met slagroom

Duitse aardappelsalade met slagroomAardappelsalade is een veelzijdig bijgerecht. Je kunt het als bijgerecht op tafel zetten tijdens bijvoorbeeld een barbecue, of serveren als hoofdgerecht met een stukje vlees of vis erbij. In Duitsland eten ze deze aardappelsalade vaak als hoofdgerecht en serveren hem met een braadworst, wat augurken en een hardgekookt ei.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 grote aardappels
  • 1 el verse bieslook, gehakt
  • 1/2 zoete witte ui, in fijne halve ringen gesneden
  • 2 middelgrote augurken, in plakjes gesneden
  • 2 tl kappertjes, uitgelekt
  • 2 el mayonaise
  • 1 1/2 el slagroom
  • 1 1/2 el zachte mosterd
  • zout en peper uit de molen

DSC_2577_800x536

Bereiding
Breng een pan water aan de kook en voeg dan de ongeschilde aardappels en zout toe.

DSC_2579_800x536

Kook de aardappels beetgaar in ongeveer 10 minuten. Klop ondertussen de mayonaise, slagroom en mosterd door elkaar.

DSC_2580_800x536

Giet de aardappels af, laat ze iets afkoelen en pel de schil eraf. Snijd de aardappels in plakjes en meng ze voorzichtig met het mayonaisemengsel en alle overige ingredienten, probeer de aardappelplakjes heel te houden.

DSC_2586_800x536Duitse aardappelsalade met slagroom

Breng op smaak met zout en peper. Laat de aardappelsalade afkoelen. De volgende dag smaakt de aardappelsalade nog beter. Wij aten de aardappelsalade met een stukje vlees van de barbecue en een lekkere salade.

Duitse aardappelsalade met slagroomEet smakelijk!

Comments

  1. dorris says:

    Héérlijk , met room !

  2. Mirjam Wilma de Bies says:

    heerlijk deze aardappelsalade, voortaan maak ik m zo!!

  3. Gwen says:

    Jum jum dat ga ik zo nog ffkes maken

Speak Your Mind

*