Duitse curryworst

Duitse curryworst

Een tijdje geleden stuurde Johan me een foto van zijn lunch door. Hij zat in Duitsland voor zijn werk en bestelde in een wegrestaurant als lunch Currywurst mit pommes, oftewel curryworst met friet. Bij het zien van de foto stroomde het water uit mijn mond. Je begrijpt: die moest ik maken!

Zo gezegd, zo gedaan. Ik haalde verse braadworst bij de slager — in Duitsland gebruiken ze speciale curryworst — en maakte mijn eigen currysaus. Johan vond mijn currysaus zelfs lekkerder dan het origineel! Kijk, daar word ik nou blij van. De worst blijkt nog een dingetje. Want hoewel die heerlijk smaakte, vond Johan de Duitse worst lekkerder: kruidiger en pittiger van smaak.

De volgende keer dat ik deze curryworst weer maak (en dat gaat zeker gebeuren!), ga ik dus op zoek naar Duitse curryworst. Maar ook met Hollandse braadworst kan ik dit gerecht van harte aanbevelen!

Hoofdgerecht voor 2 grote eters — 20 minuten

Ingrediënten

  • Olie om in te bakken
  • 4 braadworsten (liefst pittig gekruid)
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • Half pak tomaten frito à 330 ml
  • Dezelfde hoeveelheid ketchup als frito
  • 1 el donkere balsamico-azijn
  • Kneepje honing
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • Optioneel: worcestersaus

Om erbij te serveren

  • Gebakken uienringen
  • Franse frietjes, of een knapperig vers broodje
  • Salade

Bereiding
Bak de braadworsten in een koekenpan met een klein beetje boter of olie, rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en houd warm. Verwijder het teveel aan braadvet uit de koekenpan en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot op laag vuur, totdat hij zacht is. Voeg de tomaten frito, ketchup, honing, azijn, chili- en kerriepoeder en een scheutje water toe en laat even doorkoken, totdat hij de gewenste sausdikte heeft.

Saus te dik: voeg wat extra water toe. Saus te dun: laat even inkoken.

Om de saus wat extra pit te geven kun je nog een paar druppels worcestersaus toevoegen.

Snijd de braadworsten in stukken en voeg ze toe aan de saus. Warm even door.

Bestrooi de curryworst vlak voor serveren met wat extra kerriepoeder.

Guten Appetit!

Comments

  1. Erg lekker recept heb alleen de tomatenketchup vervangen voor currysaus maakt hem net wat pittiger en zo overheerst de ketchup niet!

  2. Corin Geldens says:

    ik vind het erg pittig en de tomaat overheerst… Wat kan ik hier aan doen?

    • Hoi Corin, een beetje experimenteren met de hoeveelheden en proeven totdat de saus naar jouw smaak is. Misschien iets minder tomatenfrito of ketchup en minder specerijen toevoegen.

  3. dorris says:

    Heel veel bedankt voor deze tip, die word tgemaakt !

  4. Helene says:

    Dit is heel lekker met Thüringer braadworst ( vanaf 14 april tijdelijke in het assortiment bij
    Lidl)

Speak Your Mind

*