Koken op de camping: eenpanspasta met spek en champignons

eenpanspasta met spek en champignons

Koken op camping was nog nooit zo leuk en makkelijk: ik stel je voor aan mijn romige eenpanspasta met spek en champignons!

Alle ingrediënten voor dit gerecht worden tegelijkertijd in dezelfde pan bereid. Je hebt naderhand dus bijna geen afwas.

Hoe fijn is dat!

Je kunt eindeloos met dit recept variëren. Vervang bijvoorbeeld de courgette door broccoli en de champignons door paprika. Laat je inspireren door wat er in de campingwinkel, of op de lokale markt vers en voorhanden is.

Hoofdgerecht voor 4 personen — 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 150 g spekblokjes (hamblokjes, chorizo of salami kan ook)
  • 400 g spaghetti
  • 75 g geraspte kaas, of roomkaas
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering
  • Olijfolie om in te bakken

eenpanspasta met spek en champignons

Bereiding
Verhit wat olie in een ruime kookpan en voeg het spek toe. Bak zachtjes aan, totdat ze licht goudbruin kleuren. Voeg de courgette en champignons toe en bak een minuut mee. Breek de spaghetti doormidden en leg bovenop de groenten. Voeg zoveel water toe, totdat de pasta nét onderstaat. Roer even door en breng aan de kook.

Kook totdat de pasta beetgaar is en er nog een soeplepel kookvocht in de pan zit — is de pasta nog niet gaar en het kookvocht al verdampt, voeg dan nog wat extra water toe. Voeg de kaas toe en laat smelten in de saus.

Lekker met een groene salade en wat knapperig brood.

eenpanspasta met spek en champignons-2342

Eet smakelijk!

Comments

  1. Er is nu ook wokpasta, saus maken, wokpasta erbij doen, water toevoegen en roeren tot het water verdampt is. Op de verpakking staat hoeveel water erbij moet. Ongeveer op dezelfde manier als hierboven beschreven alleen is de wokpasta veel sneller gaar dan gewone pasta.

  2. Henri Rook says:

    Ga ik zeker eens maken voor het gemak!

  3. Klinkt heerlijk!
    Ik maak zelf een soort gelijk recept met crème fraîche of roomkaas in combinatie met een lekkere blauwe kaas. Mmm!

Speak Your Mind

*