Eenvoudige citroencake – lemon drizzle cake

Eenvoudige citroencake - lemon drizzle cake

Trommel al je vriendinnen op voor een gezellige high tea en tover deze verrukkelijke allemansvriend op tafel: een eenvoudige citroencake met heerlijk fris citroenglazuur, oftewel lemon drizzle cake! 

Gebak – 8 personen – 15 minuten + 35 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 200 g zachte ongezouten roomboter (ruim 2 uur van tevoren uit de koelkast halen!)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g eieren (ca. 3 tot 4 eieren)
  • 2 citroenen, rasp en sap
  • 150 g poedersuiker

Verder nodig

  • Cakeblik, elektrische handmixer, spatel, zeef

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in.

Klop de boter met de suiker tot een romig en luchtig mengsel. Voeg dan één voor één en al kloppend de eieren en citroenrasp toe, totdat de eieren helemaal zijn opgenomen.

DSC_0754_800x536

Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel het luchtig door het beslag.

DSC_0757_800x536

Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake ca. 30 tot 35 minuten in de oven, of totdat hij lichtbruin en gaar is.

DSC_0811_800x536

Klop zoveel citroensap door de poedersuiker, totdat je een vloeibaar en lichtwit glazuur hebt.

DSC_0816_800x534

Giet de glazuur over de nog warme cake en laat de cake volledig afkoelen. Haal de cake, als hij volledig is afgekoeld uit het cakeblik en serveer op een mooie schaal.

Je kunt de cake ook eerst helemaal laten afkoelen in het bakblik, dan gaatjes erin prikken met een satéprikker en vervolgens de glazuur eroverheen gieten. De glazuur trekt dan helemaal in de cake.

DSC_0818_800x552

Eenvoudige citroencake - lemon drizzle cake

Enjoy!

Speak Your Mind

*