Anti-kater ontbijt: ei-spekbakjes

ei-spekbakjes

Gelukkig Nieuwjaar! En de allerbeste wensen voor 2016!

Keek je gisteravond te diep in het glaasje en heb je nu last van knikkende knieën, geklop in je bovenkamer, en weet ik veel wat voor ellende nog meer? Niet getreurd. Met dit speciale anti-kater ontbijt ben je snel weer boven Jan.

Deze hartige ei-spekbakjes van bladerdeeg staan in een mum van tijd op tafel en smaken zelfs koud erg lekker. Maak er dus gerust een paar extra.😀

Ontbijt, lunch voor 2 personen — 10 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren + 1 extra ei om te bestrijken
  • 2 plakjes spek
  • Geraspte Parmezaan
  • Eventueel verse kruiden voor garnering

Verder nodig
Ronde uitsteekring van 11 cm doorsnede, vel bakpapier, kwastje om te bestrijken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik. Steek met de uitsteekring twee rondjes uit twee plakjes bladerdeeg. Bedek de hele plakjes bladerdeeg met de randjes van het uitgestoken bladerdeeg, zodat er in het midden een cirkel ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de cirkel. Tik een ei in de cirkel en beleg voorzichtig met een plakje spek en geraspte kaas. Probeer de eidooier heel te laten. Klop het extra ei los in een beker en bestrijk de randen en de deksel van het bladerdeeg hiermee.

Bak de ei-spekbakjes circa 5 tot 10 minuten in de oven, afhankelijk van hoe gaar je je ei wilt.

Garneer vlak voor serveren met vers gehakte kruiden.

ei-spekbakjes ei-spekbakjes

Enjoy!

Comments

  1. Klinkt goed zeg! En lekker makkelijk. Die onthou ik 🙂

Speak Your Mind

*