Feestelijk groentefestijn!

Feestelijk groentefestijn!

Dit feestelijke groentefestijn smaakt heerlijk bij tal van gerechten en is een ideaal bijgerecht om te maken, voor een grote groep eters. Je serveert de groenten bij elkaar op een grote schaal wat er niet alleen heel feestelijk uitziet, maar waardoor je ook nog eens ruimte op tafel bespaart. Heerlijk met zelfgemaakte aioli en zalm in zoutkorst!

Bijgerecht – 6 tot 8 personen – 20 minuten

Ingrediënten
1 broccoli, in roosjes en stronk geschild en in plakjes
1 bloemkool, in roosjes en stronk geschild en in plakjes
350 g haricots verts, eventueel de puntjes afgesneden (ik laat ze gewoon zitten)
500 g krieltjes, gewassen en geschrapt
500 g kleine bospeentjes, geschrapt
500 g tasty-tom tomaten
Eventueel nog kleine courgettes, diagonaal doormidden gesneden
50 g roomboter, in blokjes gesneden

Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en dompel de tomaten 4 seconden onder. Schep ze eruit. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vel.

DSC_3552_800x536

Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en kook de bloemkool en broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar.

DSC_3604_800x536

Doe hetzelfde met de krieltjes, wortels en haricots verts, maar kook ze apart. Voeg aan het kookwater van de wortels geen zout, maar een snufje suiker toe.

DSC_3605_800x536

Giet de groenten en aardappels af. Doe ze daarna bij elkaar terug in een grote pan met wat klontjes roomboter en schud voorzichtig om. Breng op smaak met wat grof gemalen zeezout en peper en schep de groenten op een mooie serveerschaal.

Je kunt de tomaten bij de groenten op de schaal serveren, of ze apart serveren. Druppel er dan wat extra vierge olijfolie overheen, bestrooi met wat gehakte peterselie of bieslook en breng op smaak met zout en peper.

Feestelijk groentefestijn!

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*