Feestelijke garnalenballetjes

Opgepast, deze garnalenballetjes zijn gevaarlijk lekker en stelen op ieder feest de show! Je kunt ze serveren als amuse voor een etentje, of als hapje rond laten gaan op een verjaardag of feestje. Reken maar dat ze een succes zijn!

Ingrediënten

voor de garnalenballetjes
250 gram rauwe gepelde garnalen*
1 teentje knoflook
1 lente-uitje
2 cm gember, geschild en geraspt
paar takjes koriander, alleen de blaadjes
2 grote tl maïzena
1 el vissaus
1 el palmsuiker of bruine suiker

verder
zout en peper uit de molen
arachideolie
tlimoen

*Mocht je diepvriesgarnalen gebruiken, laat deze dan van tevoren rustig ontdooien en dep ze voor gebruik goed droog.

DSC_2808_634x600

Verder nodig
keukenmachine, koekenpan of braadpan, keukenpapier

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de garnalenballetjes in de keukenmachine en mix tot een gladde dikke pasta.

DSC_2815_718x600DSC_2816_588x600

Breng op smaak met zout en peper. Maak je handen vochtig en vorm er kleine balletjes van.

DSC_2829_800x536

Verhit de koekenpan met een bodempje arachideolie en bak de garnalenballetjes in enkele minuten goudbruin.

DSC_2942_800x536

Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de garnalenballetjes met partjes limoen en wasabimayonaise.

Feestelijke garnalenballetjes

Eet smakelijk!

Comments

  1. Bedankt Annemiek, reden waarom ik dit vraag was omdat we met oud en nieuw bij vrienden zitten en ik wil als verrassing iets lekkers maken, zonder gebruik te maken van hun kook / bak apparaten, misschien heb je nog een andere tip !

    Groetjes Harry

    • Hoi Harry,

      Wat een leuk idee! Jouw vrienden gaan heel blij met je zijn 🙂 Het eerste wat me te binnen schiet zijn hele dunne sesamcrackers, rijkelijk besmeerd met philadelphia roomkaas, een toefje zelfgemaakte rode peperjam (zie recept in Keukenliefde’s droomgerechten) en wat ringetjes dungesneden lente-ui. De rode peperjam kun je heel makkelijk van tevoren maken en de rest is peanuts! Een waanzinnig lekker en simpel hapje! Als je de jelly pepper toch teveel werk vindt kun je ook gaan voor gevulde wraps (of hele dunne flensjes) met gerookte zalm, zalmkaviaar, wat sla en wasabimayonaise of je maakt gevulde courgetterolletjes met ricotta (zie keukenliefde’s categorie hapje en amuse), hoewel de laatst genoemde misschien meer een zomerhapje is… Wat je ook kiest, maak er een geweldig feestje van! 😉

      • Met jou kookkunst en tips gaat dat zeker lukken Annemiek, Als je in mijn plaats of dichtbij zou wonen was ik in voor een uitgebriede kookcursus hahaha jij maakt het steeds weer aantrekkelijk !!
        Alvast fijne feestdagen en een geweldig 2014.

  2. Vraagje, hoe smaken deze garnalenballetjes koud ? kan dat ook of persé warm ?

Speak Your Mind

*