Ferrero Rocher taart

Ferrero Rocher taart

Na het delen van een afgesneden punt van deze taart op facebook, ontving ik een stormvloed aan likes en reacties. Wow. Ik dacht wel dat jullie dit lekker zouden vinden, maar zó lekker … 🙂 Ferrero Rocher is hot! Ik snap het wel.

Speciaal voor kerst wilde ik een feestelijke taart bakken en besloot al snel dat het een Ferrero Rocher taart moest worden: dé feesttaart bij uitstek! Een krokante hazelnoot-chocoladebodem, rijke roomkaas-chocoladevulling, afgemaakt met sierlijke slagroomrozetjes en Ferrero Rocher. O, en ook nog eens supermakkelijk om te maken. Wat wil je nog meer?

Heb je trouwens net als ik een enorme berg chocoladeletters in de kelderkast liggen waar geen einde aan komt? Dit recept is een mooie gelegenheid om de voorraad iets af te slanken. 😉

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100 g bloem
  • 100 g zachte, ongezouten roomboter
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 20 g cacaopoeder
  • 25 g hazelnoten

Voor de vulling

  • 150 g melkchocolade
  • 150 g Nutella
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 500 g roomkaas, bijv. Philadelphia, of Monchou
  • 2 eieren

Voor garnering

  • 9 Ferrero Rocher
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix

Verder nodig
Ronde springvorm van 23 cm, bakpapier, keukenmachine, spuitzak met spuitmond voor rozetjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier in met boter.

Doe alle ingredienten voor de bodem in de keukenmachine en mix tot een samenhangend deeg. Verdeel over de bodem van de taartvorm en druk aan. Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de bodem iets vaster is. Haal uit de oven en zet op een rooster.

Smelt ondertussen de melkchocolade au bain-marie en laat 5 minuten afkoelen. Roer de Nutella en suiker erdoor, gevolgd door de roomkaas. Roer glad. Roer als laatste de eieren erdoor. Verdeel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart circa 55 minuten in de oven, of totdat deze stevig is. De vulling mag nog lichtjes bewegen als je tegen de springvorm aantikt.

Laat de taart in de vorm, op een rooster volledig afkoelen. Bewaar daarna afgedekt in de koelkast om verder op te stijven, minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht.

Vlak voor serveren afmaken.

Klop de slagroom met de suiker en klopfix stijf. Doe in een spuitzak en spuit circa negen rozetjes op de taart. Garneer met de Ferrero Rochers.

Ferrero Rocher taart

Enjoy!

Comments

  1. Dit ziet er super lekker uit. Ik ga deze uitproberen met witte chocolade. Lijkt me heerlijk!

  2. Heel goed gelukt, maar iedereen vond hem veeeeel te machtig! Ik zou hem graag nog eens maken met een lichtere bavaroisachtige vulling.

  3. Ik heb hem gisteren gemaakt met kwark….hele nacht in koelkast. Pak ik hem zojuist en het ziet er niet uit. Hij is helemaal ingezakt en lijkt in niets op je foto.
    Maak hem later nog wel eens maar dan toch met roomkaas!!

    • Ai, dat is balen Loes. 🙁 In theorie zou het moeten kunnen, maar waarschijnlijk moeten de andere ingrediënten hierop aangepast worden omdat kwark een andere textuur heeft dan roomkaas. Ik ga er in de toekomst nog eens mee aan de slag Loes. Hopelijk probeer je hem idd ook eens met roomkaas. Dat is een aanrader.

  4. Ik ga deze maken voor het nagerecht op Kerst. En als hoofd gerecht de varkenshaas medaillons met champignon/peper saus!

  5. Wat kan ik in plaats van de roomkaas doen? Ik vind dat niet echt lekker voor in een taart…

  6. victoria says:

    Oven temperatuur?

  7. Hoi!

    Kan het ook met witte chocolade en witte chocopasta? Ik lust écht geen Nutella…
    Verder lijkt ie me heerlijk! ??

    • Hoi Jolanda, dat kan denk ik wel, maar dan zou ik wel minder suiker toevoegen. Witte chocolade is namelijk erg zoet. Gewoon even proeven hoeveel suiker je moet toevoegen.

  8. Stefanie says:

    Hij ziet er echt geweldig uit! Dit word zeker weten ons toetje met kerst!!!

Speak Your Mind

*