Fluweelzachte bloemkoolsoep met roquefort

Fluweelzachte bloemkoolsoep met roquefort

Echt, ik heb het zien gebeuren: deze fluweelzachte bloemkoolsoep met pittige roquefort tovert bij vele een gelukzalige glimlach op het gezicht. Serveer als lunch of voorgerecht, of met wat knapperig brood erbij als volwaardig hoofdgerecht.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 800 ml kippenbouillon
  • 200 ml melk
  • 100 g roquefort
  • Olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • Paar sprietjes bieslook, in smalle ringen gesneden

Verder nodig
Grote kookpan, kleine kookpan, staafmixer of blender

Bereiding
Verhit een ruime kookpan met 1 eetlepel boter en wat olijfolie en fruit op laag vuur de ui en knoflook zacht. Zet het vuur iets hoger, voeg de bloemkoolroosjes (houd een aantal roosjes achter voor garnering) toe en fruit even mee. Voeg de bloem toe en laat de bloem, al roerend even meegaren.

DSC_2202_800x536

DSC_2206_800x536

Blus af met de kippenbouillon en melk en breng aan de kook. Zet het vuur weer wat lager en laat zonder deksel circa 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de bloemkool heel zacht is.

DSC_2209_800x536

Kook ondertussen in een klein pannnetje met licht gezouten water, de achtergehouden bloemkoolroosjes beetgaar en laat ze uitlekken in een zeef.

DSC_2213_800x536

Pureer de soep met een staafmixer, of in een blender en doe weer terug in de kookpan. De soep krijgt hierdoor een fluweelzachte en romige textuur, maar je kunt er ook voor kiezen om de soep niet te pureren. Verkruimel de roquefort boven de soep (houd weer wat achter voor garnering) en warm nog even kort door.

DSC_2218_691x600

Schep de soep in kommen en garneer met de overige bloemkoolroosjes, roquefort en bieslook.

Fluweelzachte bloemkoolsoep met roquefort

Eet smakelijk!

Comments

  1. Kan ik me alleen maar bij aansluiten.. top!

  2. Heerlijk, verfijnd…… Blijvertje

Speak Your Mind

*