Focaccia met verse zalm en mozzarella

Focaccia met verse zalm en mozzarella

Dit is een perfect lunchgerecht, maar ook erg lekker als licht hoofdgerecht; Italiaans focaccia rijkelijk belegd met o.a. verse zalmfilet en mozzarella. De focaccia wordt eerst besmeerd met fijngeprakte sardines uit blik en voor diegene die denken dat ze daar niet van houden; sardines uit blik smaken heerlijk! Net als ansjovis uit blik heb ik ook altijd een blikje sardines in de kelderkast staan. Het zijn de perfecte smaakmakers voor vele gerechten!

Lunch- of licht hoofdgerecht – 2 personen – 8 minuten + 7 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1 afbak focaccia
  • 175 g verse zalmfilet, zonder vel, in plakken gesneden
  • 1 blikje sardines, op zonnebloemolie
  • Paar zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 1 rode ui, in smalle ringen gesneden
  • 2-3 zongedroogde tomaten, in repen gesneden
  • 1 bolletje mozzarella, in plakken gesneden
  • Paar blaadjes verse basilicum

DSC_2675_797x600

Verder nodig
Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de focaccia met een scherp broodmes over de lengte doormidden. Bekleed een bakblik met een vel bakpapier en leg de ciabatta erop. Bak ongeveer 5 minuten in de oven.

Zet de oven op grillstand.

Haal de sardines uit het blik en prak ze, samen met wat van de aanhangende olie, tot een smeuïg geheel.

DSC_2677_800x536

Smeer dit over de focaccia en beleg verder met de ui, olijven, kappertjes en zongedroogde tomaten.

DSC_2685_800x409

Verdeel de zalm en mozzarella erover en besprenkel tot slot met nog wat olijfolie, zout en peper.

Focaccia met verse zalm en mozzarella

Grill 1-2 minuten onder de hete grill, totdat de kaas gesmolten is en de zalm halfgaar of nét gaar is. Snijd wat basilicumblaadjes in smalle repen en strooi dit over de focaccia.

DSC_2700_800x567

Eet smakelijk!

Comments

  1. Johanna Kranenburg-visscher says:

    waar kan je dat brood kopen

  2. Helemaal met je eens Miranda! 😉

  3. Miranda Hermsen says:

    Dit gerecht al meerdere malen gegeten als hoofdgerecht als we laat uit ons werk komen en niet veel zin en tijd hebben om te koken. Makkelijk om te maken en echt super lekker!!! Echt een aanrader!

Speak Your Mind

*