Frambozen charlotte

Frambozen charlotte

Het is fris, fruitig, romig en feestelijk; het is een frambozencharlotte! Het recept heb ik van de AH website en voldoet zonder twijfel aan alle verwachtingen.

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 bakjes diepvriesframbozen (a 125 g) of verse frambozen
  • 2 bekertjes slagroom (a 125 ml)
  • 3 el suiker
  • 1/2 beker Griekse yoghurt (a 500 g)
  • 2 pakjes lange vingers (a 175 g)
  • Poedersuiker

Bereiding
Stap 1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Breng 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de puree en roer totdat de gelatine is opgelost. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan met Ø 14 cm. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Stap 2. Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen. Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Voor een extra feestelijk tintje kun je er een mooie strik omheen doen. Verdeel de rest van de frambozen erover. Ik had geen frambozen meer over dus heb ik de taart belegd met blauwe bessen. Dit geeft wel een mooi kleurcontrast. Bestrooi tot slot met poedersuiker.

Frambozen charlotte

DSC_0119 (2)_800x486

Snijd de taart in punten en serveer er een lekker glaasje Les Clos de Paulilles bij. Deze heerlijke dessertwijn smaakt verrukkelijk bij deze Charlotte!

Tip! Je kunt stap 1 de avond van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg vlak voor serveren stap 2.

Eet smakelijk!

Comments

  1. b.noniem says:

    PLAGIAAT!

  2. Hmmmm, dat ziet er erg lekker uit! Bedankt voor de reactie op mijn blog en de complimenten! Ik heb je bij mijn links in de sidebar gezet! Veel succes met je blog.
    groeten, Caroline

Speak Your Mind

*