Franse kipcasserole van Lya

Franse kipcasserole van Lya

Kip staat bij ons thuis bijna iedere week wel een keer op tafel omdat het zo ongelofelijk veelzijdig is en makkelijk klaar te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens superlekker! Blijkbaar vindt Lya dat ook want zij stuurde mij dit heerlijke Franse recept voor kip uit de oven, de kipcasserole. Het woord is aan Lya:

Hallo Annemiek,

Heb hier een variant op de kip. Dit is de kipcasserole.

Ingrediënten voor vier personen
2 citroenen
2 el dyonmosterd
6 el olijfolie
1 kip van circa 1,3 kg
150 ml droge witte wijn, of droge sherry
3 gele paprika’s, zonder zaadjes in grove stukken
8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd, of in kwarten
500 gr krieltjes in de schil, schoongeboend
4 takjes rozemarijn, of gedroogde
2 teentjes knoflook, in plakjes

ingredienten kipcasserole 001_800x583

Bereiding
Pers 1 citroen en halveer de andere. Meng de mosterd met citroensap, 2 el olijfolie en zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel.

kruiden kipcasserole 001_800x600

Doe de citroenhelften in de buikholte. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in de ovenschaal en giet de wijn erbij. Braad de kip in circa 1 uur en 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden (Ik ben voor 200 graden gegaan). Schep af en toe wat braadvocht over de kip.

kipcasserole 001_800x600

Meng de rest van de olijfolie met zout, peper en rozemarijn door de sjalotjes, paprika’s en krieltjes en laat dat met de knoflook het laatste half uur meebakken met de kip.

groenten voor de kipcasserole 001_800x600groenten kipcasserole 002_800x600kipcasserole 002_800x525

Ik heb de krieltjes even aangestoomd, en voordat het goentemengsel bij de kip ging, het vocht er grotendeels afgegoten.

Serveer het eventueel met stokbrood.

kipcasserole 003_800x472

Het was erg lekker,

Groetjes Lya

Comments

  1. Lya van Gelder-Verbrugh says:

    leuk Annemiek

    Ik had nog niet gezien dat
    deze erop stond.

    Groetjes Lya

Speak Your Mind

*