Frisse zomerrisotto

Frisse zomerrisotto

Mijn liefde voor risotto uit zich op verschillende manieren. Maar nooit volg ik een recept, ik laat me altijd leiden door de ingrediënten die op dat moment voorradig zijn – door restjes, beter gezegd; want risotto is mijn favoriete kliekjesverwerker.

Dit keer leveren restjes doperwten, peulen en citroen een verrassend frisse zomerrisotto op, waar Johan en Ella-Marie direct verliefd op zijn.

Da’s niet zo gek: ook deze variant laat de vlinders in je maag vrolijk fladderen!

Hoofdgerecht voor 3 personen — 45 minuten — geschikt om in te vriezen — glutenvrij

Ingrediënten

  • 2 glutenvrije groentebouillontabletten
  • 100 g doperwten
  • 100 g peulen, schuin in kleinere stukken gesneden
  • 250 g risotto
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 80 g beenhamblokjes
  • 1 glas droge witte wijn (dit mag je ook weglaten)
  • 60 g geraspte Parmezaan
  • 3 el roomkaas
  • 30 g roomboter
  • Paar takjes verse tuinkruiden, fijngehakt (bijv. peterselie, basilicum, munt)
  • 1 citroen, rasp van een halve citroen en sap
  • Olijfolie

Bereiding
Breng een pan met 1 liter water en de bouillontabletten aan de kook. Voeg de peulen toe en na 30 seconden de doperwten. Kook nog 30 seconden verder en schep de groenten uit de pan in een vergiet. Laat goed uitlekken. Bewaar de bouillon.

Verhit een ruime hapjespan met wat olijfolie en fruit de ui, knoflook en hamblokjes totdat de ui zacht is. Voeg de risotto toe en bak heel kort even mee. Blus af met de witte wijn en laat inkoken. Voeg zoveel groentebouillon toe, totdat de risotto net onderstaat en zet het vuur laag/middelhoog. Blijf regelmatig roeren en voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. Ga net zolang door totdat de rijst beetgaar en smeuïg is, je hoeft misschien niet alle bouillon te gebruiken.

Roer op het laatst de groenten, Parmezaan, roomkaas, roomboter, tuinkruiden en citroenrasp door de risotto en breng indien gewenst nog extra op smaak met citroensap.

Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat nog 1 minuut rusten.

Frisse zomerrisotto

Eet smakelijk!

Comments

  1. Lekker hoor met al die zomers groenten, jammie!

  2. Marleen says:

    Koop dus heen kook boeken meer

  3. Marleen says:

    Al twee maal gemaakt echt heeeerlijk ……….. Thanks!

  4. Oh, yumm! Ik hou ook zo van risotto! Deze ziet er echt heerlijk uit!

  5. ziet er heerlijk uit!
    liefs

Speak Your Mind

*