Fruitcrumble met Bastogne

Fruitcrumble met Bastogne

Nog niet zo lang geleden lag er plotseling een verspakket voor mijn neus. Bieze fleurde me op met drie varianten Fris & Fruitig: vruchtencompote van vers fruit op een lichte siroop.

De uitdaging?

Bedenk een verrassend Fris & Fruitig-recept #BIEZENL. Ha, appeltje-eitje! Tijdens mijn dochters verjaardag bracht ik jong en oud in hogere sferen met deze smakelijke monchoutaart met kersencompote. En van de roodfruit-variant maakte ik deze betoverende crumble, verrijkt met Bastogne – pas op hoor, dat is een combinatie om verliefd op te worden!

Nagerecht/dessert voor 4 personen — 10 minuten + 30 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1 verpakking Bieze Fris & Fruitig roodfruit (1 blik vlaaivulling, of 500 g vers fruit omgehusseld met wat suiker kan ook!)
  • 220 g bloem
  • 4 bastognekoeken, verkruimeld
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 110 g suiker

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten — behalve de verpakking Fris & Fruitig — met de hand tot een kruimelig deeg. Verdeel de rode fruitcompote over de ovenschaal en dek af met de kruimels.

Bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de kruimels licht goudbruin kleuren.

Fruitcrumble met Bastogne

Serveer de crumble lauwwarm met een flinke lepel crème fraîche, mascarpone, of een bol vanille-ijs.

Fruitcrumble met Bastogne Fruitcrumble met Bastogne

Enjoy!

Comments

  1. Ziet er lekker uit,
    is bieze fris en fruitig te koop bij AH?

Speak Your Mind

*