Gebakken aardappels – het geheim!

Gebakken aardappels - het geheim!

Ik ben dol op gebakken aardappels! Vooral de gebakken aardappels van mijn schoonmoeder vind ik heerlijk. Haar geheim? Paprikapoeder! Probeer het maar eens, ze zijn verrukkelijk!

Je kunt de aardappels het beste al een dag van tevoren koken en laten afkoelen. De volgende dag hoef je dan alleen nog maar de aardappels in plakjes te snijden en te bakken. Als je de aardappels meteen na het koken in plakjes snijdt, vallen ze uit elkaar. Wil je gebakken aardappels met een lekker krokant korstje, bak ze dan het liefst in een enkele laag, zodat alle aardappels de pan raken.

Ingrediënten

  • Vastkokende aardappels
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Vloeibare bakboter of olie

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze in water met wat zout totdat ze gaar zijn. Giet ze af en zet ze even terug op het vuur om het overige vocht te laten verdampen. Laat ze in de pan, zonder deksel, helemaal afkoelen. Snijd de aardappels in plakjes.

DSC_5511_800x536

Verhit wat boter in een grote koekenpan en bak de aardappels, het liefst in een enkele laag, in de koekenpan en bestrooi ze met paprikapoeder.

DSC_5519_800x536

Bak ze op middelhoog vuur rondom knapperig en goudbruin.

Gebakken aardappels - het geheim!

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*