Gebakken Kantonese rijst

Gebakken Kantonese rijst

Deze gebakken Kantonese rijst smaakt zoals de rijst van de Chinees. Hij is ontzettend makkelijk om te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Ideaal om te maken op een drukke doordeweekse dag, en als je weinig tijd of zin hebt om te koken.

Het geheim van dit recept is om reeds eerder gekookte en koude rijst van een dag ervoor te gebruiken. Het gerecht is dan niet alleen veel sneller klaar maar ook kun je de rijst dan veel beter bakken. Gebruik het liefst een rijstsoort die wat droger blijft na het koken zoals bijvoorbeeld basmati.

Ingrediënten
300 gram gekookte en koude rijst
100 gr diepvriesdoperwten
100 gr bacon, in dunne reepjes gesneden
2 uien, gepeld en fijn gesnipperd
3 eieren
Paar sprietjes bieslook (lente-ui kan ook)
Rijstolie of arachideolie
Zout en peper

DSC_5623_800x536

Verder nodig
Grote koekenpan met anti-aanbaklaag, keukenpapier

Bereiding
Klop de eieren los met peper en zout. Verhit een koekenpan een scheutje olie en giet het eimengsel erin. Maak een draaiende beweging met de pan om het eimengsel te verdelen en laat de omelet op laag vuur stollen.

DSC_5630_800x536

Schuif de omelet voorzichtig op een bord, rol hem op en snijd in reepjes.

DSC_5631_800x536DSC_5637_800x536

Veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier en verhit de pan opnieuw met wat olie. Fruit de uien op middelhoog vuur totdat ze zacht zijn. Voeg dan de bacon en doperwten toe en bak circa 5 mee of totdat de doperwten bijna gaar zijn.

DSC_5639_800x536

Voeg de rijst toe en warm alles goed door.

DSC_5642_800x536

Voeg eventueel nog een scheutje olie toe als de rijst te droog wordt. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Roer tot slot de omeletreepjes en bieslook door de rijst en serveer direct.

Gebakken Kantonese rijst

Eet smakelijk!

Tip! Heb je nog gebakken Kantonese rijst over? Bak de volgende dag wat extra groenten zoals gesneden witte kool, prei, taugé en hamblokjes en voeg daar de overgebleven rijst aan toe. Ook kun je op het laatste moment nog een extra ei door de rijst roeren. Vervang de helft van de arachideolie eens door een scheutje sesamolie voor een typisch Oosterse smaak. Heerlijk!

Comments

  1. Welke rijst gebruik je altijd 😉

Speak Your Mind

*