Gebakken karnemelk kipdrumsticks

Gebakken karnemelk kipdrumsticks

Deze krokant gebakken kipdrumsticks zijn vooraf gemarineerd in karnemelk-marinade en krijgen hierdoor boterzacht en mals vlees. Je kunt de marinade ook gebruiken om andere stukken kip in te marineren zoals kipfilet of kippenbouten.

Als hoofdgerecht geserveerd smaken deze drumsticks lekker met zoete aardappelfrietjes en een groene salade. Maar je kunt ze natuurlijk ook als stoere snack serveren met een lekkere (blauwe kaas) dip erbij!

Ingrediënten 4-5 personen

  • 10 kipdrumsticks met vel (ik gebruikte ook nog wat kippenvleugels)
  • 1 pak karnemelk a 500 ml
  • 2 knoflooktenen
  • Paar takjes rozemarijn
  • Zout en peper
  • Bloem
  • Paprikapoeder + cayennepeper
  • Olie om in te frituren

Bereiding
Leg de kip in een grote schaal en schenk de karnemelk eroverheen. Pel en kneus de knoflooktenen en voeg ze samen met de rozemarijn en wat zout en peper toe.

DSC_5667_800x547

DSC_5673_800x536

Laat 12-24 uur marineren. Haal de kip ruim van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de olie in een frituurpan of grote braadpan tot 180 graden.

Haal de kip uit de marinade en laat uitlekken in een vergiet. Dep de kip goed droog met keukenpapier. Kruid de kip goed met zout, peper, paprikapoeder en eventueel een snufje cayennepeper en wentel de kip daarna door de bloem.

DSC_5756_656x600

Klop het overtollige bloem eraf en frituur de kip in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

DSC_5764_800x536

Bak niet teveel kip tegelijk en let op dat de olie niet te heet wordt, anders is de korst bruin maar de binnenkant nog rauw. Controleer bij twijfel eerst één stuk kip en snijd hem open. Laat de kip uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer direct.

DSC_5766_800x565


Gebakken karnemelk kipdrumsticks

Eet smakelijk!

Comments

  1. Lya van Gelder-Verbrugh says:

    Hoi Annemiek,

    Ik heb de kip gemaakt samen met de friet
    van zoete aardappel en de bijbehorende dip.

    Ik heb er een salade van witlof (even gemarineerd in
    rode wijnazijn,druivenpitolie,hazelnootlolie,zout en peper)
    afgieten en vemengen met gemengde salade.eroverheen
    in ca.30 min.gegaarde gedroogde vijgen in port en blauwaderkaas.
    restant van de port in laten koken wordt door de suiker in de vijgen
    erg stroperig en dat erover heen gieten.Volgende keer doe ik er
    denk ik ook nog walnoten over.

    Jouw recept was heerlijk en deze salade smaakte er prima bij

    Groetjes Lya

Speak Your Mind

*