Gefrituurde uienringen

Gefrituurde uienringen

Dit is een van mijn meest favoriete snacks voor bij de borrel, of om op tafel te zetten tijdens een spannende film of voetbalwedstrijd: gefrituurde uienringen! De heerlijke zoete uiensmaak verpakt in een smaakvol en knapperig deegkorstje smaakt sensationeel. Het is dé ultieme snack voor snelle en lekkere trek.

Serveer de gefrituurde uienringen met zelfgemaakte knoflooksaus en je weet niet wat je meemaakt…

Ingrediënten
2 grote uien
1 flesje donkerbruin bier
150 gram bloem
2 eidooiers
Zout en peper uit de molen
Paar takjes peterselie, fijngehakt
Arachide- of zonnebloemolie om in te frituren

DSC_3230_800x567

Verder nodig
Frituurpan of braadpan, schuimspaan, garde, grote kom, keukenpapier

Bereiding
Zeef 150 gram bloem boven een kom en klop met de garde de eidooiers en gehakte peterselie erdoor. Voeg driekwart van het flesje bier toe en roer net zolang totdat alle klontjes verdwenen zijn en je een glad mengsel hebt. Breng goed op smaak met zout en peper.

DSC_3235_800x536

DSC_3238_800x536

Verhit de olie tot 180 graden. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen.

DSC_3243_800x550

Haal de uienringen met een vork door het beslag, laat het overtollige beslag eraf druipen en frituur de uienringen in de hete olie.

DSC_3250_800x536

Bak er niet teveel tegelijk, anders plakken ze aan elkaar vast.

Gefrituurde uienringen

Bak ze 4-5 minuten of totdat ze goudbruin zijn, keer ze halverwege het bakken een keer om. Laat de uienringen even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Gefrituurde uienringen

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*