Gegratineerde mozzarella-gnocchi

Gegratineerde mozzarella-gnocchi

Het heeft even geduurd voordat ik gnocchi kon waarderen. Anders dan met bijvoorbeeld pasta – dat soms niet meer nodig heeft dan een scheut goede olijfolie en wat Parmezaan – moet er met gnocchi echt wat gebeuren. Anders smaakt het vlak en saai, en ben je er na twee happen al klaar mee. Dat wil echter niet zeggen dat de bereiding van gnocchi moeilijk is of veel tijd kost. Integendeel! Deze gegratineeerde mozzarella-gnocchi is met sneltreinvaart in mijn meest geliefde recepten top 10 belandt. Het is supermakkelijk om te maken, goedkoop en echt waanzinnig lekker! Probeer het maar. Je weet dat je het wil … 🙂

Je kunt dit gerecht serveren als vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen, maar met een stukje kip, vis of vlees erbij is het ook een prima bijgerecht voor wel 4 personen.

Hoofdgerecht voor 2 personen – 20 minuten + 30 minuten in de oven – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • Pak gnocchi a 200 g, of zelfgemaakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • Paar takjes basilicum
  • 1 tl suiker
  • Extra vierge olijfolie
  • Handje geraspte Parmezaan
  • 1 bolletje mozzarella, in plakken gesneden
  • Zout en peper uit de molen

gegratineerde ovengnocchi-9171

Verder nodig
Ovenschaaltje, staafmixer

Bereiding
Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie op laag vuur aan, totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de tomaten toe en vul het lege blik voor de helft met water. Schud even om en voeg dit toe. Voeg de basilicum (houd een paar kleine blaadjes achter voor garnering), suiker en wat zout en peper toe en laat de saus op laag vuur circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de tomatensaus met de blender en zet het vuur uit.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kook ondertussen als de tomatensaus pruttelt de gnocchi gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de gnocchi af, doe terug in de pan en roer de tomatensaus erdoor.

Schep de gnocchi in de ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaan en verdeel de mozzarella erover.

Bak de gnocchi-ovenschotel circa 20 tot 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat voor serveren minimaal 5 minuten afkoelen.

Gegratineerde mozzarella-gnocchi

Bestrooi de ovengnocchi met de achtergehouden basilicumblaadjes en serveer eventueel met een frisse groene salade.

Eet smakelijk!

Tip!

Fruit – voor een wat meer gevulde variant – gelijk met de ui en knoflook ook wat kleingesneden groenten mee zoals bijvoorbeeld wortel en bleekselderij, courgette of aubergine en pureer deze door de saus.

Comments

  1. Hoi Annemiek,

    Lijkt me heerlijk, maar probleem is dat we hier (op ’t Franse platteland voor de outsiders) alleen verse gnocchi kunnen kopen die je even heel kort moet bakken in roomboter. Raar he ? Zal eens bij een nog grotere supermarktketen kijken en ga het absoluut maken want dochter is dol op alle ingredienten, en die groenten pureren we nog maar mee 😉

    Groetjes, Franca

  2. Het studentengerecht met spinazie, mascarpone, gehakt, tomaat en gnocci is ook een killer! ken je die? Google maar eens! Om je vingers bij op te eten….

Speak Your Mind

*