Gegrilde kipdrumsticks met cajunkruiden

Gegrilde kipdrumsticks met cajunkruiden

Gegrilde kipdrumsticks uit de oven pittig op smaak gebracht met cajunkruiden. Een makkelijk en lekker bijgerecht.

Kipdrumsticks of kippenbouten zijn heel geschikt om te grillen omdat, door het vel, het vlees niet snel uitdroogt. In de zomer kun je deze kipdrumsticks natuurlijk ook heerlijk grillen op de bbq. Zorg ervoor dat je er genoeg maakt want deze heerlijke kipkluifjes vinden gretig aftrek! Je hoeft de drumsticks niet eerst te marineren waardoor je ze ook prima op een doordeweekse dag kunt eten. Makkelijk als je nog veel te doen hebt en toch iets lekkers op tafel wil zetten.

Ingrediënten voor 4 personen
12 kipdrumsticks
cajunkruiden
olijfolie

DSC_3956_800x536

Verder nog nodig
ovenschaal of braadslee met inzetbaar rooster

Bereiding
Verwarm de grill van de oven op de hoogste stand. Doe de kipdrumsticks in een grote schaal en voeg een paar eetlepels olijfolie en, naar smaak, de cajunkruiden toe. Je hoeft geen extra zout toe te voegen want er zit al zout in de cajunkruiden. Wrijf met je handen de olie en de kruiden goed in de kip.

DSC_3958_800x536

Leg de kipdrumsticks met het velkant naar beneden op het rooster in de ovenschaal en grill ze ongeveer 20 minuten.

DSC_3959_800x536

Keer ze dan om en grill de andere kant tot het vel goudbruin en krokant is.

Gegrilde kipdrumsticks met cajunkruiden

De kip is gaar wanneer het vocht dat eruit komt helder is. Dit kun je controleren door met een satéprikker in het dikste gedeelte van de kip te prikken.

Lekker met een salade en (zelfgemaakte) frietjes!

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*