Gehaktballetjes in à la minute tomatensaus

DSC_9520_800x536

Ik ben dol op gehaktballen en deze kleine mini gehaktballetjes ogen toch net iets feestelijker op je bord dan zo’n grote bal gehakt. Omdat ze zo klein zijn hebben ze natuurlijk ook een kortere bereidingstijd. De à la minutesaus maak ik door op het laatste moment wat tomatenketchup aan het braadvocht toe te voegen en de balletjes daar even kort in te laten sudderen. Dit maakt de gehaktballetjes nog iets smakelijker dan ze al zijn!

Bijgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten
500 g rundergehakt
12 enkele creamcrackers, fijn verkruimeld
1 el mosterd
1 ei
1 el gedroogde Italiaanse kruiden met tomaat
Zout en peper naar smaak
Goede kwaliteit tomatenketchup
Vloeibare bakboter

Bereiding
Meng het gehakt met de crackers, mosterd, ei, gedroogde kruiden en zout en peper tot een smeuïge massa en draai er kleine gehaktballetjes van.

DSC_9488_800x536

Verhit een koekenpan met wat boter en bak de balletjes rondom goudbruin.

DSC_9504_800x536

Voeg royaal ketchup over de gehaktballetjes.

DSC_9505_800x536

Gehaktballetjes in à la minute tomatensaus

Voeg eventueel een klein scheutje water toe om een mooi gladde saus te krijgen. Draai de gehaktballetjes zo nu en dan even, zodat ze rondom bedekt zijn met een dun laagje saus.

Gehaktballetjes in à la minute tomatensaus

DSC_9539_800x477

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*