Gehaktrollade in aardappeldeegkorst

Gehaktrollade in aardappeldeegkorst

Heb je binnenkort een zelfgekookt diner op de planning staan voor familie of vrienden? Maak dan deze gehaktrollade in aardappeldeegkorst! Alledaagse ingrediënten verpakt in een onalledaags, feestelijk jasje.

Serveer de gehaktrollade op een bedje van gesmoorde prei in spek-roomsaus en geniet van een waar feestmaal!

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten 

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 ei + 2 eigelen
  • 150 g bloem
  • 750 g rundergehakt
  • 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
  • 1 el grove mosterd
  • Verse of gedroogde majoraan
  • Verse of gedroogde nootmuskaat
  • Zout en peper uit de molen
  • Olijfolie

Verder nodig
Pureeknijper of aardappelstamper, vershoudfolie, deegroller, koekenpan, kookpan

Bereiding
Kook de aardappels met schil in ruim water met zout tot ze zacht zijn. Giet de aardappels af en pel de schil eraf. Druk de aardappels door de pureeknijper, of stamp ze fijn met een aardappelstamper en laat de puree iets afkoelen.

DSC_9596_800x490

Roer dan de eigelen, bloem, snufje nootmuskaat en zout en peper door de puree en kneed met je handen tot een glad deeg.

DSC_9611_800x536

Rol het deeg tussen 2 stukken vershoudfolie bestoven met wat bloem uit tot een vierkante lap van ongeveer 5 mm dik.

DSC_9618_800x536

Meng het gehakt met het ei, de mosterd, ui, majoraan, zout en peper en smeer dit over de deeglap.

DSC_9626_800x436

Rol het deeg met behulp van het folie zo strak mogelijk op tot een rollade.

DSC_9634_800x536DSC_9668_800x536

Snijd de rollade in plakken en bak ze in een hete koekenpan met boter in meerdere porties aan beide kanten goudbruin. Verwarm de oven voor op 100 graden en houd de plakken warm totdat alles gebakken is. Serveer de gehaktrollade op een bedje van gesmoorde prei in spek-roomsaus.

Gehaktrollade in aardappeldeegkorstDSC_9714_800x406

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*