Gekarameliseerde broccoli met pijnboompitten

Groenten spelen een steeds belangrijkere rol bij ons avondeten. Was voorheen vooral een groot stuk vlees het pronkstuk op tafel, nu is dat steeds vaker groente. Helemaal terecht natuurlijk, want het is niet alleen ontzettend gezond, maar ook nog eens superlekker! Probeer bijvoorbeeld eens dit heerlijke en feestelijke bijgerecht, gekarameliseerde broccoli met pijnboompitten. Succes gegarandeerd!

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
1 broccoli
15 gram roomboter
1 el kristalsuiker
1 el vers citroensap
50 g pijnboompitten, geroosterd

DSC_7855_800x536

Bereiding
Snijd de broccoli in evengrote roosjes en schil de stronk. Veel mensen gooien de stronk van de broccoli weg, maar ik vind dit juist het lekkerste gedeelte! Wel moet je de stronk altijd even goed schillen want de buitenkant is erg hard en niet erg smakelijk. Snijd de stronk vervolgens in plakken. Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook en voeg dan de broccoli toe.

DSC_7856_800x536

Kook de broccoli 3-4 minuten koken of totdat hij net beetgaar is. Giet af en laat goed uitlekken.

DSC_7858_800x536

Verhit de suiker met de boter in een koekenpan totdat de suiker is opgelost en de boter licht begint te kleuren.

DSC_7876_800x536

DSC_7878_800x536

Voeg de broccoli, citroensap en pijnboompitten toe en hussel alles goed door.

Gekarameliseerde broccoli met pijnboompitten

Gekarameliseerde broccoli met pijnboompitten

Bak nog even kort verder totdat alles door en door warm is en serveer direct.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*