Geroosterde groenten uit de braadslee

Geroosterde groenten uit de braadslee

Geroosterde groenten is een perfect gerecht om van tevoren klaar te maken. Zo hoef je het, op het moment dat je wilt gaan eten, alleen nog maar de oven in te schuiven. Ook erg makkelijk als je eters krijgt en je niet de hele tijd in de keuken wilt staan. Ik serveerde er verder nog een lekkere kiprollade bij.

Bijgerecht – 2 tot 3 personen – 15 minuten + 50 minuten in de oven

Ingrediënten 

  • Olijfolie
  • 2 aardappels
  • 3 pastinaken
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 6-7 sjalotjes
  • 1 bol knoflook, teentjes losgehaald en ongepeld
  • 1 citroen, gewassen
  • Paar takjes verse rozemarijn
  • Paar takjes verse tijm
  • 4 laurierblaadjes

DSC_5422_800x536

Verder nodig
Grote braadslee, dunschiller

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappels, pastinaken, zoete aardappel en wortels. Schil de pastinaken, zoete aardappel en wortels met een dunschiller. DSC_5425_800x536

Trek met een mesje de buitenste harde draden van de bleekselderij af. Snijd alle groenten in gelijke stukken van ongeveer 5 cm. Pel de sjalotten en snijd ze in vieren. Snijd de citroen in 6 partjes.

DSC_5430_800x536

Meng alle ingrediënten in de braadslee en giet er royaal olijfolie overheen zodat alles bedekt is met een dun laagje olie. Bestrooi goed met zout en peper en hussel nog een keer om.

DSC_5437_800x536

Zet de braadslee in de oven en bak 50 minuten tot een uur tot de groenten zacht en goudbruin zijn. Roer de groenten regelmatig even een keertje om.

Wij serveerden er een lekkere kiprollade bij van de slager,

DSC_5458_800x536

maar je kunt er bijvoorbeeld ook een mooi stuk rosbief of andere stuk vlees uit de oven bij serveren, of gewoon serveren als vegetarisch hoofdgerecht.

Geroosterde groenten uit de braadslee

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*