Gevlochten Nutellabrood

Gevlochten Nutellabrood

Niet alleen Amerikanen zijn dol op Nutella – op Pinterest kom je echt het ene na het andere recept met Nutella tegen -, ook wij Nederlanders lusten er wel pap van. Zo is Nutella inmiddels een net zo populair broodbeleg als hagelslag en pindakaas, maar je kunt deze veelzijdige hazelnoot-chocoladespread voor nog veel meer lekkere dingen gebruiken!

Wat denk je bijvoorbeeld van een kersencake met Nutella swirl, supersnelle chocolademousse, of dit prachtig gevlochten Nutellabrood! Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is echt supermakkelijk om te maken. Heerlijk bij het ontbijt, ’s middags met een kop thee, of gewoon zomaar als smakelijk tussendoortje.

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 225 ml warm water
  • 50 g zachte boter
  • 1 el suiker
  • 1 ei
  • 4 el Nutella

DSC_3523_800x536

Verder nodig
Handmixer met deeghaken, of keukenmachine met deeghaak, deegroller

Bereiding
Houd 1 afgestreken eetlepel van de witbroodmix achter en doe de rest van de mix, samen met het water, de boter, suiker en het ei in een mengkom.

DSC_3524_800x536

Mix met de deeghaken circa 4 minuten, tot een gladde en elastische deegbal.

DSC_3525_800x536

Dek de kom af met vershoudfolie en laat 15 minuten op kamertemperatuur rijzen.

Bestrooi het aanrechtblad met de achtergehouden witbroodmix en leg de deegbal hierop. Druk alle lucht eruit en rol het deeg, met de deegroller, uit tot een langwerpige vierkant lap. Besmeer de bovenkant van het deeg met Nutella (houd de randen vrij) en rol het deeg, vanaf de lange kant, zo strak mogelijk op tot een rol.

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat het wellicht lekker zou zijn om wat geroosterde en fijngehakte hazelnoten over de Nutella te strooien. Mmmm… Volgende keer dus maar proberen.

DSC_3534_800x542 DSC_3536_726x600

Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier voorzichtig de deeglap op. Snijd de rol (dit gaat het makkelijkst met een groot broodmes) over de lente doormidden (laat het begin vastzitten) en vlecht het brood dan om en om tot een vlechtbrood.

DSC_3539_581x600 DSC_3540_800x536

Dek het brood losjes af met vershoudfolie en laat voor een tweede keer op kamertemperatuur rijzen, circa 45 minuten.

DSC_3547_800x447

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het vlechtbrood in circa 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.

Gevlochten Nutellabrood

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*