Gevulde appel uit de oven

Deze met compote gevulde appel uit de oven is het perfecte bijgerecht om te serveren bij een mooi stukje wild. De appels zien er feestelijk uit en zijn bovendien heel makkelijk en snel klaar te maken.

Bijgerecht – 2 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 appel*
  • 2 el veenbessen- of cranberrycompote (ik gebruikte preiselbeerencompote, bij ons bekend als rode bosbessen en kocht ik in Duitsland)

Gevulde appel uit de oven

*Kies bij voorkeur een appelsoort die tijdens het bakken niet al teveel vocht verliest en zijn stevigheid en smaak behoudt, zoals bijvoorbeeld de Goudreinet, Jonagold, Braeburn of de Elstar.

Verder nodig
Appelboor, ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appel en dep droog. Boor met de appelboor het klokhuis eruit en snijd de appel over de lengte doormidden.

DSC_2585_800x536

Leg de appel in de ovenschaal en vul de holte met de compote.

Gevulde appel uit de oven

Bak de appels ongeveer 20-30 minuten in de oven, totdat ze zacht maar nog wel stevig zijn.

Gevulde appel

Wij serveerden deze gevulde appels bij een heerlijke hazenrug met romige portsaus (recept volgt binnenkort!) en krokante aardappelkroketten. Hemels!

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*