Gevulde broodjes met ei en zalm

Gevulde broodjes met ei en zalm

Deze gevulde broodjes met ei en gerookte zalm zijn niet alleen heel smakelijk, ze zien er ook superfeestelijk uit! De broodjes worden voorzichtig uitgehold, gevuld met ei en zalm en afgebakken in de oven. Zo geef je op een eenvoudige manier een verrassende draai aan je ontbijt of lunch. Ben je niet zo dol op zalm? Je kunt ook ham, uitgebakken spekjes of geraspte kaas gebruiken in plaats van zalm. Varieer naar hartelust en geef er je eigen verrukkelijke draai aan!

Ontbijt of lunch – 2 personen – 8 minuten + 20 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 2 afbakbroodjes (ik gebruikte kaiserbroodjes)
  • 2 kleine eieren
  • 2 tl roomkaas, of creme fraiche
  • Plakje gerookte zalm, in stukjes gescheurd
  • 1 cherrytomaat, in vieren gesneden
  • 2 tl versgehakte tuinkruiden
  • Zout en peper

foto 1_800x589

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd met een mes een ronde opening in de bovenkant van het broodje en hol het broodje met je hand voorzichtig uit, zonder het broodje kapot te maken.

foto 3_448x600

De opening moet groot genoeg zijn voor één ei en de rest van de vulling. Doe hetzelfde met het andere broodje. Het uitgeholde brood heb je voor dit recept niet meer nodig, maar je hoeft het niet weg te gooien. Laat het bijvoorbeeld drogen en maal het fijn voor zelfgemaakt paneermeel. De afgesneden brooddeksels gebruiken we zometeen wel.

Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Verdeel in ieder broodje een theelepel roomkaas, zalmsnippers, 2 stukjes tomaat, tuinkruiden en tik in ieder broodje een ei. Bestrooi het ei met wat zout en peper en bestrooi met nog wat tuinkruiden.

Bak de broodjes en de deksels circa 20 minuten in de oven, of totdat de broodjes goudbruin zijn en het ei gestold is (probeer de dooier zacht te laten). Serveer de broodjes met de deksels en geniet!

Gevulde broodjes met ei en zalm

Comments

  1. corrie says:

    Hoi,

    Ziet er top uit voor onze wekelijks vriendinnenavond, maar wat ik me af vroeg: de broodjes moeten normaal maar 6-8 minuten. Op hoeveel graden doe jij ze dan in de oven om te voorkomen dat ze zwart verbranden?

    Groetjes,

    Corrie

    • Hoi Corrie, het staat wel in de tekst hoor … 🙂 De broodjes gaan circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ben benieuwd wat jij en je vriendinnen ervan vinden!

      • corrie says:

        voor vanavond probeer ik je hartige hamkaasbroodjes, maar de volgende keer maak ik deze zeker! ik laat je weten wat ze er van vinden.

  2. opnieuw geprobeerd en gaat nu goed (staat er inmiddels 2 x op). Broodjes waren erg lekker, ik had geen zalm in huis dus met ham gedaan en de eieren geklutst omdat ik er maar een paar had en 8 broodjes.

  3. Hi Annemiek, als ik het op pininteres wil toevoegen dan krijg ik de meldiing geen geldige afbeelding. De broodjes ga ik vanavond maken, lekker voor bij de tomatensoep die ook op jouw pagina staat

Speak Your Mind

*