Gevulde varkenshaas met brie

Gevulde varkenshaas met brie

Op de valreep deel ik vandaag nog een heerlijk kerstgerecht met je: gevulde varkenshaas met brie. Heerlijk om te serveren met kort gebakken spruitjes met spek en walnoot en fris-zoete cranberrysaus.

Hoofdgerecht voor 2 personen — 30 minuten 

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas
  • 1 dikke plak roombrie
  • Bakboter of olie
  • Zout en peper

Eventueel om erbij te serveren

Verder nodig
Stukje keukentouw, koekenpan

Bereiding
Snijd de varkenshaas over de lengte in met een scherp mes, zodat een zakje ontstaat. Stop de brie in de opening, druk goed aan en duw de varkenshaas dicht. Bind dicht met keukentouw.

Verhit de koekenpan met bakboter en braad de varkenshaas rondom goudbruin aan. Bestrooi met zout en peper. Zet het vuur wat lager en bak de varkenshaas in circa 15 minuten rosé. Keer de varkenshaas tijdens het bakken regelmatig om. Haal de varkenshaas uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie vijf minuten rusten.

Serveer je de varkenshaas met cranberrysaus?

Doe een aantal eetlepels cranberrysaus in de koekenpan bij het braadvet van de varkenshaas en warm enkele minuten zachtjes door. Voeg indien nodig een scheutje water toe als de saus te dik is.

Verwijder het keukentouw van de varkenshaas en snijd in plakken. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*