Gewokte witte kool met kerrie

Gewokte witte kool met kerrie

Heb jij ook zo’n prachtige witte kool in je koelkast of kelder liggen, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je hier nu mee kunt maken? Probeer dan eens deze gewokte witte kool met kerrie. Heerlijk om te serveren met wat ajam ketjap en romige kokosrijst!

Witte kool is nu volop verkrijgbaar, erg voordelig en je kunt het op een koele en donkere plek ontzettend lang bewaren! Ik snijd de witte kool fijn met behulp van een keukenmachine en wat ik over heb vries ik in. Altijd makkelijk om achter de hand te hebben voor bijvoorbeeld de bami of nasi.

Ingrediënten voor 4 personen
halve witte kool
kerriepoeder
scheutje kippenbouillon (van een bouillontablet of zelfgemaakt)
rijstazijn
handje witte rozijnen
klein rood pepertje
zout en peper
arachideolie (en eventueel scheutje sesamolie)

DSC_1298_800x536

Bereiding
Wel de rozijnen in wat witte wijn of water. Snijd de witte kool heel fijn met een mandoline of keukenmachine. Ontpit het pepertje en hak hem fijn. Verwarm een wok met een scheutje arachideolie en eventueel een scheutje sesamolie. Voeg de witte kool, rode peper en flink wat kerriepoeder toe (anders smaakt de kool te flauw) en roerbak circa minuut op hoog vuur tot de kool iets is geslonken. 

DSC_1307_800x536

Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg dan een scheut kippenbouillon en rijstazijn toe en laat dit in circa in 5 minuten verdampen.

DSC_1308_800x536

Doe de uitgelekte rozijnen erbij en bak alles nog even kort op hoog vuur. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat rijstazijn, zout en peper.

DSC_1317_800x536

Wij aten dit gerecht met wat geurige kokosrijst en ajam ketjap en alle bordjes gingen schoon leeg!

Eet smakelijk!

Comments

  1. Ha, zo maak ik ook altijd mijn kool! De rozijnen erdoor heb ik nog nooit geprobeerd, maar het is het proberen zeker waard. Snap jij dat mensen “kale kool” lusten? Ik niet!

    • Hoi Nell, met een paar kleine toevoegingen kun je van een witte kool inderdaad een bijzonder smaakvol gerecht maken. Dat mensen ‘kale’ kool eten heeft er volgens mij mee te maken dat ze niet zo goed weten wat ze ermee kunnen doen… Leuk om te horen dat jij kool op (bijna) dezelfde manier klaar maakt 🙂 De rozijnen moet je zeker een keer proberen!

Speak Your Mind

*