Gnocchi met pompoen, salie en Parmezaan

Gnocchi met pompoen, salie en Parmezaan

Deze gnocchi met pompoen, salie en Parmezaan is zo ontzettend smaakvol en feestelijk dat je het zelfs als vegetarisch hoofdgerecht tijdens de Kerst kunt serveren. Het is supersimpel om te maken en echt waanzinnig lekker!

Hoofdgerecht – 4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 1 kleine pompoen
  • 2 rode uien
  • 1 el gehakte verse salie
  • 200 ml groente-, of kippenbouillon
  • 15 g ongezouten roomboter
  • 50 g Parmezaan
  • Plantaardige olie om in te bakken + 4 el extra vierge olijfolie

DSC_5849_800x542

Bereiding
Was de pompoen en dep droog. Pak het scherpste mes uit je keukenlade en verwijder de harde aanzet aan de bovenkant van de pompoen en eventuele verhardingen op de schil. Snijd de pompoen doormidden en schep met een lepel de pompoenpitten uit de binnenkant van de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes (schillen is niet nodig), ongeveer even groot als de gnocchi.

DSC_5855_800x536 DSC_5865_800x536 DSC_5877_800x536

Pel de ui, snijd doormidden en snijd elke helft in vieren.

DSC_5884_800x536

Zet een grote kookpan met licht gezouten water op het vuur en breng aan de kook.

Verhit ondertussen een grote hapjes-, of koekenpan met wat olie en bak de pompoen en rode ui op hoog vuur, totdat ze licht beginnen te kleuren. Voeg de bouillon en salie (houd wat salie achter voor garnering) toe en zet het vuur wat lager.

DSC_5902_800x536

Laat zachtjes verder pruttelen totdat de bouillon bijna verdampt is en de pompoen gaar is. Voeg als de pompoen bijna gaar is, de gnocchi toe aan het kokende water en kook ze volgens de beschrijving op het pak gaar. Giet de gnocchi af en voeg samen met de boter toe aan de pompoen.

DSC_5906_800x536

Hussel even door en breng eventueel verder op smaak met versgemalen zout en peper.

DSC_5916_800x542

Garneer met de achtergehouden salie en flinters geschaafde Parmezaan. Serveer direct.

DSC_5919_800x589

Eet smakelijk!

Comments

  1. Gisteravond stond dit gerecht op het menu. Met de pompoen erg lekker, maar de gnocchi was niet zo ons ding. Volgende keer gaat er gewoon pasta doorheen denk ik, of misschien krieltjes…

    • Hoi Elisa,

      Mijn man kan ook nog steeds niet wennen aan de smaak/textuur van gnocchi, terwijl ik er dol op ben. Zeker als je gnocchi nog nooit op heb, kan het even wennen zijn. Maar met pasta zal dit gerecht het ook heerlijk smaken!

Speak Your Mind

*