Griekse ovenaardappels

Griekse ovenaardappels

Haal de smaak van Griekenland op je bord met deze verrukkelijke ovenaardappels! Maak de maaltijd compleet in stijl af met deze gemarineerde Griekse kipspiesjes.

Hoofdgerecht – 4 personen – 10 minuten + 45 minuten oventijd

Ingredienten

  • 1,5 kilo vastkokende aardappels
  • 1 bol knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • Extra vierge olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Zout en peper uit de molen

DSC_4788_712x600

Verder nodig
Groot diep bakblik

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de schil van de aardappels schoon onder de kraan en snijd de aardappels in partjes; laat de schil zitten. Haal de knoflooktenen los maar laat ze in de schil zitten.

Verdeel de aardapppels en knoflook over het bakblik en hussel om met het citroensap, wijn, een flinke scheut olijfolie, kruiden en flink wat zout en peper.

DSC_4800_800x536 DSC_4809_800x536

Bak de aardappels 30 minuten in de oven. Haal de aardappels dan uit de oven en knijp de zacht geworden knoflooktenen uit hun vel. Plet de knoflook met een vork en hussel ze goed door de aardappels. Bak nog 15 minuten verder of totdat de aardappels goudbruin en knapperig zijn.

Griekse ovenaardappels

Serveer de Griekse ovenaardappels bijvoorbeeld met deze verrukkelijk gemarineerde Griekse kipspiezen en waan je even terug op je favoriete vakantiebestemming.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Moet je dure witte wijn gebruiken, of is zo’n kartonnen pak met 1l voor 2,40 ook goed?

  2. Lucie says:

    Recept opgeslagen voor het weekend! Lijkt me heerlijk!

  3. Nicole says:

    Wat toevallig. Voor vanavond staan aardappels uit de oven op de planning. Maar niet op de gewone manier, maar zeker met dit recept. Zo lijken ze me nog lekkerder!

Speak Your Mind

*