Griekse salade

Griekse salade

Hoewel mijn laatste vakantie op Griekenland inmiddels alweer jaren geleden is, herinner ik me deze Griekse salade nog als de dag van gisteren. Gebruik het liefst tomaten met een zoete, volle en vlezige smaak zoals bijvoorbeeld roma of vleestomaten. Het is een heerlijk lunchgerecht, maar geserveerd met lekker vers en knapperig brood smaakt de salade met dit warme weer ook heerlijk als licht hoofdgerecht. 

Lunchgerecht – 1 persoon – 5 minuten

Ingrediënten

  • 2 tomaten, in vieren gesneden
  • 1/4 stuk komkommer, in plakken gesneden
  • 1/4 groene paprika, in smalle ringen gesneden
  • 2 dunne plakken fetakaas
  • Handje Kalamata olijven, ontpit
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el witte-, of rode wijnazijn, of balsamicoazijn
  • Zeezout en peper uit de molen

DSC_9052_800x536

Bereiding
Verdeel de tomaten, komkommer en groene paprika over een diep bord. Besprenkel met olijfolie, azijn, zout en peper. Leg de plakken feta er bovenop en bestrooi met wat oregano. Druppel nog wat olijfolie over de feta en serveer direct.

Griekse salade

Griekse salade

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*