Groene pesto (pesto genovese)

Groene pesto (pesto genovese)

Na de eerste hap van deze zelfgemaakte groene pesto, wil je nooit meer anders. De smaak is veel zachter en verfijnder dan de kant-en-klare supermarktvariant en de toepassing is oneindig.

Serveer de groene pesto bijvoorbeeld als spread bij de borrel op knapperig, vers brood, roer een lepeltje door de saus van je favoriete pastagerecht, of verrijk er je tosti of panini mee.

Ingrediënten

  • 1 flinke bos verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 1/2 teen knoflook, gekneusd en gepeld
  • 3 el pijnboompitten
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • Extra vierge olijfolie
  • gemalen zeezout en peper

Verder nodig
Staafmixer, goed afsluitbare weck-, of jampot

Bereiding
Was de basilicum en dep hem goed droog. Pluk de blaadjes en doe ze, samen met de overige ingrediënten (behalve de olijfolie, zout en peper) in de beker van de staafmixer. Voeg een scheut olijfolie en een snuf zout en peper toe en mix tot een gladde puree. Voeg beetje bij beetje wat extra olie toe, totdat de pesto een gladde, dik vloeibare substantie heeft.

Bewaar de pesto in een goed afsluitbare weck-, of jampot in de koelkast. Hij blijft enkele weken goed.

Enjoy!

Comments

  1. Even een vraagje. Hoe lang kun je deze pesto bewaren?

    • Hoi Joris, wil je hem langer bewaren doe de pesto dan in een goed afgesloten (weck)pot, giet er wat olijfolie overheen en bewaar op een koele en donkere plek. Hij blijft dan zeker 2 maanden goed. Na opening kun je hem in de koelkast zeker een week bewaren, langer heeft de pesto het hier nog nooit overleefd. 🙂

Speak Your Mind

*