Groentesoep met ballen

Hoewel ik nog steeds niet zo’n grote soepkont ben als mijn man en dochter, begin ik zo’n dampende kom troost steeds meer te waarderen. Het is makkelijk en snel om te maken en perfect om rondzwervende restjes groenten in te verwerken. Vergeet vooral de ballen niet, want een groentesoep zonder ballen is als een kerst zonder boom. 

Ingrediënten

  • 2 liter runderbouillon, zelfgemaakt of van runderbouillontabletten
  • Zakje soepgroenten, of restjes groenten uit de groentela
  • 300 gram rundergehakt
  • Gehaktkruiden, of zout en peper
  • Bosje platte peterselie, gewassen en fijngehakt
  • Handje vermicelli

Bereiding
Breng de bouillon zachtjes tegen de kook aan. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden of zout en peper. Draai hier kleine balletjes van.

Ik gebruik meestal een kleine parisienneboor om het gehaktmengsel af te meten. Zo worden alle gehaktballetjes even groot.

Voeg de gehaktballetjes toe aan de bouillon en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep bovendrijvend schuim weg. Voeg de groenten en vermicelli toe en kook nog zachtjes 10 minuten verder, of totdat alles gaar is.

Bestrooi de soep vlak voor serveren met wat peterselie.

Eet smakelijk!

Tip

Je kunt de gehaktballetjes ook eerst aanbakken in wat boter om ze wat kleur te geven en daarna pas toevoegen aan de soep.

Comments

  1. Gouden tip die parisienneboor!! Bedankt!

  2. Ik ben een soepmens pur sang. Het was hier in huize eetplezier slechts “koele kost” ivm de kans op oververhitting, maar ik snak naar zo’n dampende kom geurigheid. Echt!

Speak Your Mind

*