Grof gestampte krieltjes met olijfolie

Grof gestampte krieltjes met olijfolie

Gewoon een simpel en lekker recept voor aardappelpuree, maar dan net even wat anders. In dit recept gebruik je kleine, smaakvolle krieltjes in de schil en in plaats van melk om de puree smeuïg te maken, gebruik je goede extra vierge olijfolie en wat grof gemalen zeezout. Geloof me maar, meer heb je echt niet nodig!

Bijgerecht voor 3 personen

Ingrediënten
500 g kleine krielaardappeltjes in de schil
goede extra vierge olijfolie
wat verse peterselie, fijngehakt
zeezout uit de molen

Bereiding
Kook de krieltjes gaar in de schil, giet ze af en zet ze even kort terug op het vuur om droog te stomen.

DSC_1868_800x536

Stamp de krieltjes met een pureestamper grof, zodat je nog goed de structuur van de aardappels kunt zien.

DSC_1877_800x536

Voeg naar smaak olijfolie, peterselie en grof gemalen zeezout toe.

DSC_1885_800x536

Grof gestampte krieltjes met olijfolie

Serveer direct.

DSC_1903_800x566

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*