Haricots verts met katenspek

Haricots verts met katenspek

Een lekker en makkelijk bijgerecht zijn deze haricots verts omwikkeld met een plakje katenspek. Een perfect bijgerecht voor een feestelijk etentje. Het katenspek geeft een heerlijke smaak af aan de haricots verts die daardoor nog smakelijker worden dan ze al zijn!<–more–>

Haricots verts zijn de slankere versie van de sperzieboon en hebben een verfijnde smaak. In de zomer kun je deze rolletjes ook gewoon op de barbecue leggen! Ik maak altijd wat extra rolletjes voor in de diepvries. Wel even een velletje bakpapier tussen de rolletjes doen, anders vriezen ze aan elkaar vast.

Ingrediënten

  • Haricots verts, ongeveer 7 stuks per rolletje
  • Katenspek

Bereiding
Snijd de puntige uiteinden van de haricots verts af (of laat ze zitten als je lui bent zoals ik :)) en kook ze kort in een pan met water en wat zout. Ongeveer 3-5 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken. Rol ze dan per 7 stuks in een plakje katenspek en bak ze in wat olie in de koekenpan, of in de oven (180 graden) totdat het katenspek krokant gebakken is.

DSC_4582_800x536

Lekker met wat rösti en een mooi stukje vlees.

Haricots verts met katenspek

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*