Hartige taart met doperwten en geitenkaas

Hartige taart met doperwten en geitenkaas

Deze hartige taart met doperwten, geitenkaas en spekjes is echt ontzettend lekker! Mijn man, dochter en ik konden onszelf dit keer niet beheersen en hebben de hele quiche opgegeten. Ach, die doperwten zijn hartstikke gezond dus…

Ik ging dit keer voor de snelle en makkelijke versie en gebruikte diepvriesbladerdeeg. Je kunt ook kant en klare bladen gebruiken voor hartige taart. Wil je extra uitpakken en er helemaal voor gaan maak dan zelf korstdeeg. Dit is helemaal niet zo moeilijk om te maken alleen neemt het iets meer tijd in beslag.

Ingrediënten
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
2 handjes diepvriesdoperwten
bakje magere gerookte spekblokjes
10 kleine ronde geitenkaasjes met honing
bekertje crème fraîché
3 eieren
zout en peper

DSC_6469_600x402

Verder nodig
Ronde quichevorm

Bereiding
Bak de spekjes op laag vuur langzaam uit en laat ze daarna op een stukje keukenpapier uitlekken.

DSC_6465_600x402

Kook ondertussen de doperwten gaar en laat ze uitlekken.

DSC_6467_600x402

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en vet een ronde quichevorm in met wat boter of olie. Bekleed de quichevorm met de plakjes bladerdeeg en verdeel de doperwten en spekjes erover.

DSC_6472_600x402

Roer de crème fraîché samen met de eieren en flink wat zout en peper goed los en giet dit over de doperwten.

DSC_6478_600x402

Verdeel tot slot de geitenkaasjes erover en bak de hartige taart 25 tot 30 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is.

Hartige taart met doperwten en geitenkaas

Hartige taart met doperwten en geitenkaas

Laat de hartige taart voor het aansnijden zeker 10 minuten afkoelen.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*