Hele forel van de barbecue

Deze hele forel van de barbecue oogt spectaculair en is ontzettend makkelijk om te maken. De voorbereiding kost je hooguit 5 minuten! Het is een perfect gerecht om te serveren wanneer je een etentje geeft voor vrienden of familie in de tuin.

Hoofdgerecht – 2 personen – 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 hele forellen, schoongemaakt
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
  • Paar takjes verse dille + platte peterselie
  • Olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

DSC_1186_800x536

Verder nodig
2 visklemmen, stukje keukenpapier

Bereiding
Dep de forellen van binnen en buiten droog met een stukje keukenpapier. Druppel in de binnenkant van de vis wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Stop in iedere forel wat kruiden en klap ze dicht. Wrijf de buitenkant van de forel in met wat olie en bedek één zijde met plakjes citroen. Klem iedere forel in een visklem en gril ze, op indirect vuur (dus niet boven het heetste gedeelte), circa 8 minuten aan iedere kant op de barbecue.

Hele forel van de barbecue

DSC_1200_800x536

Je kunt de forel in zijn geheel serveren, of – voor degenen die liever geen vissenkop geserveerd krijgen – eerst op een plank fileren en dan uitserveren.

Hele forel van de barbecue

Het buitenste velletje trek je er naderhand zo vanaf en vervolgens kun je de filets voorzichtig van het graat halen.

Hele forel van de barbecue

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*