Het perfecte roerei maken

Het perfecte roerei maken

Wijsheid (en helaas ook grijze haren en nog meer van dat soort narigheden) komt met de jaren en inmiddels weet ik dat je geluk kunt vinden in de allerkleinste dingen. Zo word ik bijvoorbeeld dolgelukkig van een simpel roerei op een luie zondagochtend. Dat simpele roerei moet daarentegen wel tot in de perfectie bereidt zijn; smeuig, zacht, romig en smaakvol. Dit is mijn recept voor het perfecte roerei en het is tevens het makkelijkste recept ooit! Serveer met knapperig geroosterd brood, besmeerd met zachte roomboter en je hart maakt een klein vreugdesprongetje!

Ontbijt of brunch – 2 personen – 10 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 25 gram ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el crème fraîche
  • Zout en peper uit de molen
  • 1 el fijngeknipte verse bieslook

Verder nodig
Pan met dikke bodem

Bereiding
Doe de eieren en de boter in de pan en zet op laag vuur. Voeg zout en peper toe. Blijf continue zachtjes roeren en haal de pan steeds even van het vuur af als het ei te snel stolt. Door de restwarmte van de pan stolt het ei ook verder. De eieren zijn goed als ze nog licht vochtig zijn, smeuïg, romig en zacht. Roer als de eieren bijna goed zijn de crème fraîche en bieslook erdoor en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Serveer direct.

Het perfecte roerei maken

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*