Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus is een soort warme mayonaise, gemaakt op basis van boter. Deze veelzijdige saus smaakt heerlijk bij visgerechten met gekookte aardappels, over witte asperges en mag beslist niet ontbreken bij de Amerikaanse klassieker eggs benedict. 

Ingrediënten 

  • 2 eigelen
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 100 g roomboter
  • Zout en peper

Verder nodig
Keukenmachine, staafmixer of handgarde

Bereiding
Klop de eigelen met 1 tl mosterd en een snufje zout en peper, 1 minuut in de keukenmachine (kloppen met de hand kan ook, maar dit duurt langer). Verhit het citroensap en de azijn in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Voeg de hete vloeistof al mixend en heel langzaam (bijna druppelend) toe aan het eigeel. Laat ondertussen de boter in het steelpannetje smelten en voeg dit ook langzaam en al mixend toe aan het eimengsel. Als het goed is heb je uiteindelijk een licht gebonden saus. Serveer de saus direct.

DSC_4149_800x536

Eggs benedict met gerookte zalm

Hollandaisesaus

Enjoy!

Comments

  1. TOPrecept, manlief én zonen hebben genoten!! Ik lust zelf geen eieren.. En dat vind ik bij het aanblik van dit heerlijke ontbijt enorm balen!

    Aman

Speak Your Mind

*