Hollandse nasi met soepgroenten

Hollandse nasi met soepgroenten

De komende weken laat ik me voor lekkere gerechten vooral inspireren door de inhoud van onze diepvries, koel- en kelderkast; die snakken namelijk naar een grote schoonmaakbeurt, een klusje dat ik vóór de zomervakantie wil klaren. Werk aan de winkel dus!

Volgens Johan past mij de titel ‘Meesterkok in Kliekjes Koken’: hij vindt mijn kliekjesgerechten altijd wonderbaarlijk lekker. Maar ach, zolang er nasi bijzit ben ik in zijn ogen sowieso de allerbeste kok ter wereld. De schat! Omdat er al diverse nasigerechten op KeukenLiefde staan, doopte ik deze variant om tot Hollandse nasi met soepgroenten. Een blijvertje!

Hoofdgerecht voor 4 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie zilvervliesrijst + spelt en quinoa à 275 g
  • 100 g magere spekblokjes
  • 100 g ham, in repen gesneden
  • 500 g gesneden soepgroenten
  • 1,5 kippenbouillontablet
  • 1 tl sambal manis
  • Olie om in te bakken

Om erbij te serveren

  • 4 plakken ham
  • 4 augurken
  • 4 eieren
  • Gefrituurde uitjes
  • Kroepoek

Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de omschrijving op het pak. Bak ondertussen in een grote koekenpan met wat olie, het spek en de hamreepjes goudbruin. Zet het vuur hoog en voeg de soepgroenten toe. Verkruimel de bouillontabletten erover en bak mee. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe als het mengsel te droog is, de bouillontabletten hebben iets vocht nodig om op te lossen. Bak verder totdat de soepgroenten zacht en geslonken zijn en het vocht verdampt is. Giet de rijst af en laat uitlekken. Voeg de rijst samen met de sambal toe aan de soepgroenten en meng alles goed door.

Serveer de nasi met ham/augurkrolletjes, gebakken ei, gefrituurde uitjes en kroepoek.

Hollandse nasi met soepgroenten

Eet smakelijk!

Tip!

Deze nasi wordt nóg lekkerder als je de rijst van tevoren kookt en helemaal laat afkoelen.

Dit kan al een dag van tevoren. De koude rijst voeg je toe aan de groenten en bak je mee, totdat hij door en door warm is.

Speak Your Mind

*