Honing-limoen kipspiesjes met kokosrijst

Honing-limoen kipspiesjes met kokosrijst

Verrukkelijk malse honing-limoen kipspiesjes geserveerd met romige kokosrijst, frisse lente-ui en knapperige radijsjes. Zet de kip ’s ochtends voordat je naar je werk gaat in de marinade, zodat je dit feestelijke gerecht ’s avonds binnen 15 minuten op tafel kunt toveren! In de zomer kun je deze kipspiesjes natuurlijk ook perfect op de barbecue bereiden.

Hoofdgerecht – 2 personen – 8 uur marineren + 15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

Voor de honing-limoen kipspiesjes
2 kipfilets, in middelgrote blokjes gesneden
1 grote teen knoflook, uitgeperst
3 el sojasaus
2 el limoensap
1 el honing
½ el lichtbruine basterdsuiker

DSC_3761_697x600

Verder
1 grote mok basmatirijst
1 pakje kokosmelk
3 limoenblaadjes
Paar lente-uitjes, in ringen gesneden
Handvol radijsjes, in vieren gesneden
1 el sesamzaadjes, licht geroosterd
1 el gehakte koriander

DSC_3772_800x571

Verder nodig
2 satépennen, aluminium opvangbakje, kwast om te bestrijken

Bereiding
Meng de kip met de ingrediënten voor de kipspiesjes en marineer minimaal 8 uur of een hele nacht.

DSC_3768_800x510

Doe de rijst met de kokosmelk, limoenblaadjes en een snufje zout in een pan en voeg 200 ml water toe.

DSC_3789_800x536

Breng aan de kook en zet dan het vuur heel laag. Roer de rijst regelmatig even door. Giet de rijst als hij gaar is, in een zeef en laat hem uitlekken.

DSC_3792_800x536

Doe de rijst weer terug in de pan, verwijder de limoenblaadjes en roer de koriander erdoor. Houd de rijst warm.

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Rijg de kip aan de satépennen en leg ze in het alubakje. Bewaar de marinade. Grill de kip 6-8 minuten onder de grill; draai de kip halverwege een keer om en bestrijk met de marinade.

Serveer de kipspiesjes met de rijst en bestrooi met de lente-ui, radijsjes en sesamzaad. Ik druppelde tot slot ook nog wat extra sojasaus en wat rijstazijn over het gerecht.

Honing-limoen kipspiesjes met kokosrijst

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*