Hotdog in bladerdeeg – WK voetbal topper!


Hotdog in bladerdeeg - WK voetbal topper!

KeukenLiefde scoort met deze heerlijke WK-voetbaltopper: hotdogs in bladerdeeg. De perfecte snelle snack om op tafel te zetten tijdens een spannende voetbalwedstrijd.

Snack – 4 personen – 10 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • Roomboterbladerdeeg
  • 4 stuks grote worsten, bijv. hotdogs, frankfurters of stramme jungs
  • Handvol geraspte kaas
  • 1 sjalot, in halve ringen gesneden
  • Tomatenketchup
  • Mosterd
  • Koffiemelk om te bestrijken

2014-04-28 13.43.19_800x598

Verder nodig
Bakpapier, kwast

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Verdeel over elk plakje bladerdeeg wat geraspte kaas, een streep ketchup, mosterd, ui en leg de worst erbovenop.


2014-04-28 14.05.16_600x600

_DSC4415_800x567

Bestrijk de rand van het bladerdeeg met wat koffiemelk en rol de worst en vulling zo strak mogelijk op in het bladerdeeg. Druk de rand lichtjes aan.

2014-04-28 14.06.33_800x482

Leg de hotdog broodjes met naadkant naar beneden op het bakblik. Kerf de bovenkant van het bladerdeeg met een mes diagonaal in.

2014-04-28 15.08.26_800x589

Bestrijk de bovenkant met wat koffiemelk en bak de broodjes 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Hotdog in bladerdeeg - WK voetbal topper!

Serveer lauwwarm met eventueel wat extra mosterd en ketchup. Een smakelijke voetbalwedstrijd gewenst!

Comments

  1. Annemieke says:

    Wow!!! Het water loopt me in de mond…

Speak Your Mind

*