Hutspot gratin met gekonfijte ui

Hutspot gratin met gekonfijte ui

Hutspot liefhebbers opgelet! Deze heerlijke hutspot gratin met gekonfijte ui uit de oven is minstens net zo lekker als de bekende stamppot variant.

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 500 g wortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 2 grote uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 liter vlees- of kippenbouillon (zelfgemaakt of van 2 bouillontabletten)
  • Extra vergine olijfolie
  • 50 g ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen

Verder nodig
Ronde ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. Doe de uienringen in een pannetje en giet er zoveel olijfolie over dat ze net onder staan.

DSC_0179_800x536

Laat de uien op heel laag vuur zacht worden maar niet kleuren. Maak laagjes in de ovenschaal van aardappel, wortel, uienringen, wat blokjes boter en zout en peper en herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.

DSC_0188_784x600

Schenk de bouillon erover, zoveel dat de bovenste laag net niet onder staat.

DSC_0194_800x536

Wellicht heb je dus niet alle bouillon nodig. Bak de schotel ongeveer 45 tot 50 minuten, of totdat de groenten zacht zijn, de bouillon is opgenomen en de bovenkant mooi goudbruin is. Als de bovenkant te snel bruin wordt, zet de oventemperatuur dan wat lager. Laat de gratin voor het opscheppen 10 minuten afkoelen. Ik serveerde de hutspotgratin met wat buikspek en we hebben er heerlijk van zitten smullen.

Hutspot gratin met gekonfijte ui

Eet smakelijk!

Comments

  1. Ria van der Jagt says:

    Gisteren deze heerlijke “alternatieve” hutspot gegeten. I.p.v. de stukjes boter heb ik kruidenboter gebruikt. Heerlijk!!! En met een stukje kipfilet erbij,was het een slanke maaltijd.

Speak Your Mind

*