Hutspot met rookworst en spekjes

Hutspot met rookworst en spekjes

Een typisch Hollands en hartverwarmend wintergerecht: hutspot met rookworst en uitgebakken spekjes!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo aardappels
  • 1 kilo winterpeen
  • 2 grote uien
  • Klontje roomboter
  • Scheutje room of melk
  • Handvol geraspte kaas
  • Zout en peper
  • 2 bakjes mager gerookte spekblokjes
  • 1 of 2 rookworsten

Bereiding
Schil de aardappels en schrap de winterpenen. Snijd alles in gelijke middelgrote stukken. Schil de ui en snijd in halve ringen. Ik heb de aardappels en wortels eerst gebruikt voor een ander gerecht waarvoor ik bolletjes moest uitsteken. Vandaar dus dat mijn aardappels en wortels er een beetje vreemd uitzien 🙂 Doe alles bij elkaar in een ruime pan met water en zout en breng aan de kook.

DSC_3270_800x536

Leg de laatste 15 tot 20 minuten van de kooktijd de rookworst er bovenop en laat deze door en door warm worden. Bak ondertussen de spekjes langzaam uit in een koekenpan op laag vuur.

DSC_3281_800x536

Haal de rookworst uit het vocht en houd zolang warm. Giet de aardappels, wortels en uien af en zet de pan terug op een zacht vuur. Voeg de room en de roomboter toe en stamp alles met een pureestamper tot een smeuïge stamppot. Roer de kaas erdoor en zet het vuur uit.

DSC_3286_800x536

DSC_3290_800x536

Breng verder op smaak met zout en peper. Snijd de rookworst in plakjes en schep alles op borden.

Hutspot met rookworst en spekjes

Eet smakelijk!

Comments

  1. Stefanie says:

    Hoi Annemiek

    Het gewicht van de aardappels, is dat geschild of ongeschild?

    Groetjes!

Speak Your Mind

*